Hoe paddenstoelen in de achtertuin te kweken?

Gebruik 14x16-inch trays van ongeveer zes centimeter diep die lijken op zaaivlakken. Een van onze favoriete manieren om paddenstoelen te kweken, is door ze in te stoppen, hier en daar en overal in de tuin.

Hoe paddenstoelen in de achtertuin te kweken?

Gebruik 14x16-inch trays van ongeveer zes centimeter diep die lijken op zaaivlakken. Een van onze favoriete manieren om paddenstoelen te kweken, is door ze in te stoppen, hier en daar en overal in de tuin. Champignonkwekers bieden spawn, een mengsel van sporen en voedingsstoffen, als voorgerecht voor het kweken van paddenstoelen. Spawn wordt vervolgens toegepast op materialen, zoals stro, cacaobonenschillen of zelfs boomstammen waar de paddenstoelen zullen gedijen en groeien.

Draadachtig mycelium verschijnt eerst voordat paddenstoelen beginnen te groeien. Een andere manier is door paddenstoelen in de tuin te kweken. Champignons kunnen worden gekweekt op boomstammen op een balkon, in een kweekzak in een logeerkamer of zelfs direct in uw tuin. Champignons zijn schaduwtolerant, dus je kunt ze onder fruitbomen of zelfs rechtstreeks in de mulch in je groentebedden toevoegen.

Je kunt ze ook in de volle zon kweken, op voorwaarde dat je dan regelmatig water geeft om het substraat vochtig te houden terwijl het mycelium het koloniseert. Om uw koffiedik voor te bereiden op de champignonteelt, gebruikt u cafeïnevrije gronden en spoelt u ze grondig af om de gifstoffen uit te logen die de groei remmen. Shiitake en oesterzwammen groeien goed op boomstammen en de wijnkappaddenstoel, ook bekend als King Stropharia of Garden Giant, groeit heel goed op houtsnippers. Het opnemen van paddenstoelen in uw tuin of achtertuin is ongelooflijk eenvoudig en biedt ontelbare voordelen voor u en uw omgeving.

Maar gemengd in een compost met een verscheidenheid aan andere soorten organisch materiaal op niet meer dan 20% van het totale compostvolume, is verbruikt koffiedik een goed medium voor het kweken van paddenstoelen. Het kweken van paddenstoelen binnen in een gecontroleerde omgeving kan vaak de gemakkelijkste en meest succesvolle methode zijn. Door de baal in de schaduw te plaatsen, schaduwdoek te gebruiken of te inenten met zaagselspawn, kan je paddestoelbaal goed groeien als de temperatuur stijgt. Sommige paddenstoelen groeien goed in een aantal mediums en andere hebben specifieke soorten groeiomstandigheden en bodems nodig.

De Japanners kweken al eeuwenlang shiitake-paddenstoelen (Lentinula edodes) op hardhouten stammen en produceren ongeveer 8.000 ton per jaar. Om een paddestoelkweekset te gebruiken om een gebied stromulch te koloniseren, breek je de kit gewoon uit elkaar en meng je het mycelium door de stro- of zaagselmulch, waardoor grote klonten zoveel mogelijk worden afgebroken. North Spore keurt de teelt van Psilocybe cubensis of hallucinogene (magische) paddenstoelen niet goed in rechtsgebieden waar het momenteel illegaal is. Het kweken van paddenstoelen in de tuin kan uw groenteopbrengsten verhogen, helpen bij ongediertebestrijding en het voedsel dat u uit de ruimte oogst, verhogen.

Met slechts een paar gereedschappen, paddestoelspawnpluggen en het juiste groeimedium ben je op weg om getuige te zijn van iets magisch, midden in je achtertuin. Naarmate uw tuin groeit, zullen uw planten schaduw bieden aan uw bedden - waardoor het bladerdak van hun natuurlijke omgeving wordt nagebootst. Je kunt veel websites vinden die het kweken van paddenstoelen in koffiedik aanbevelen, maar net zoals studies hebben aangetoond dat cafeïne de groei van bladplanten remt, geldt hetzelfde voor paddenstoelen. Een praktijk van duurzame bosbouw is het dunner worden van bomen met een kleine diameter om de grotere, meer volwassen bomen te laten groeien en om meer zonlicht binnen te laten dat helpt de bosbodem te regenereren.

Hier is een gids voor het kweken van paddenstoelen in een emmer, evenals wat inspiratie voor hoe het eindresultaat eruit kan zien.