Kunnen tuinpaddenstoelen schadelijk zijn voor honden?

Het is bekend dat huisdieren paddenstoelen eten op werven en tijdens wandelingen. Hoewel 99% van de paddenstoelen weinig of geen toxiciteit heeft, kan de 1% die zeer giftig is levensbedreigende problemen veroorzaken bij huisdieren.

Kunnen tuinpaddenstoelen schadelijk zijn voor honden?

Het is bekend dat huisdieren paddenstoelen eten op werven en tijdens wandelingen. Hoewel 99% van de paddenstoelen weinig of geen toxiciteit heeft, kan de 1% die zeer giftig is levensbedreigende problemen veroorzaken bij huisdieren. Wees extra voorzichtig om huisdieren uit de buurt te houden van gebieden waar paddenstoelen kunnen groeien. In de winkel gekochte, biologisch geteelde paddenstoelen zijn veilig en gezond om uw hond als traktatie of bovenop hun gewone hondenvoer aan te bieden.

Matiging is altijd belangrijk bij het toevoegen van een nieuw voer aan de dagelijkse voeding van uw hond, dus onthoud de 10% -regel voor traktaties of voedseltoevoegingen. Het korte antwoord is ja — de meeste paddenstoelen zijn veilig voor honden om te eten. Maar dat betekent niet dat ze dat moeten doen. Hoewel in de winkel gekochte paddenstoelen zoals cantharel, eekhoorntjesbrood en morielje niet giftig zijn, hebben honden geen paddenstoelen nodig in hun dieet.

Honden en katten zijn natuurlijke aaseters, maar veel paddenstoelen zijn giftig en kunnen ernstige of zelfs levensbedreigende ziekten veroorzaken. Hier zijn een paar dingen die u moet weten over paddestoeltoxiciteit. Afhankelijk van het type paddenstoel en de grootte van uw hond, kan het niet veel kosten om ernstige schade aan te richten. Het eten van slechts één of twee paddenstoelen kan een probleem zijn.

Omdat paddenstoelen weinig vet en calorieën bevatten en ook koolhydraatvrij zijn, zijn ze een slimme keuze voor honden met diabetes of overgewicht. Inslikken van zelfs een kleine hoeveelheid van sommige Amanita-paddenstoelen kan een hond ernstig ziek maken of doden vanwege het verwoestende effect dat ze op de lever kunnen hebben. Mushroom Broth is een geweldig recept voor een superbouillon die je zou kunnen toevoegen aan het voer van je hond of als hydraterende traktatie. Ik kende veel stamleden die paddenstoelen aten zonder de „hondentest” en ernstig onwel werden, sommigen stierven.

Sommige paddenstoelen zien eruit als de paraplusoort met boswezens die zich eronder verstoppen, afgebeeld in kinderboeken. Enkele van de meest voorkomende zijn in de Amanita-familie, zoals de toepasselijk genoemde „Death Cap-paddenstoel” die, vanwege hun visgeur en smaak, vaak erg aantrekkelijk is voor honden. Soms kan de arts een maagspoeling uitvoeren om eventuele resterende paddenstoelen uit de maag te verwijderen. Er is ook een identificatie van State by State Mushroom in elke staat, als je de paddenstoel zelf moet identificeren.

De meeste van de ongeveer 4000 soorten Britse paddenstoelen zijn onschadelijk - ze smaken misschien niet lekker, maar ze zijn eigenlijk niet gevaarlijk. Misschien herinner je je dat je las over acteur en hondenliefhebber Dwayne „The Rock Johnson, die zijn geliefde Franse Bulldog, Brutus, verloor als gevolg van paddestoelvergiftigingspaddestoelen die in zijn eigen tuin groeiden.