Meest voorkomende paddenstoelen in de achtertuin?

Gemeenschappelijke paddestoelen in de achtertuin Ringloze honingpaddestoel (Armillaria Tabescens). Veld- of weidepaddestoel (Agaricus Campestris).

Meest voorkomende paddenstoelen in de achtertuin?

Gemeenschappelijke paddestoelen in de achtertuin Ringloze honingpaddestoel (Armillaria Tabescens). Veld- of weidepaddestoel (Agaricus Campestris). Paddestoelen van het geslacht Coprinus komen vaak voor in achtertuinen. De meest charismatische van dit soort paddestoel is de Advocaat's Wig (ook bekend als shaggy inktdop).

Deze paddenstoel groeit in een hoge cilinder. Wanneer hij klaar is om zijn sporen vrij te geven, zal de paddenstoel binnen een paar uur drastisch veranderen van wit en mollig naar inktblanco en verschrompeld. Dit kan ook gebeuren als je ze kiest. De toepasselijk genoemde puffball paddenstoelen zijn eigenlijk verschillende soorten 'paddo's, waaronder de gigantische puffballs, die tot 2 voet breed kunnen worden.

Als je op de kleinere soorten in je gazon stapt, zullen ze bruine sporen vrijgeven. Deze unieke paddenstoelen hebben geen kieuwen of stengels. Sprookjes zijn een veelvoorkomend gazonprobleem of magische ervaring, afhankelijk van je perspectief. Deze ringen van paddenstoelen duiken op in gazons die vochtig en rijk zijn aan voedingsstoffen.

Terwijl sprookjesringen uit tientallen verschillende soorten paddenstoelen kunnen bestaan, zijn feeënringpaddenstoelen (Marasmius oreades) een veel voorkomend soortenonderdeel van dit fenomeen. Hoewel Marasmius-oreades specifiek eetbaar zijn, zijn niet alle paddenstoelen die in sprookjesringen opduiken. Als een paddenstoel die groeit in een hoge cilindrische vorm, kreeg de Shaggy Ink Cap zijn naam vanwege de transformatie die hij maakt terwijl hij de voorbereidingsfase ondergaat om zijn sporen vrij te geven. De paddenstoel gaat van inktzwart naar een schoon wit.

Deze paddenstoelen verschijnen meestal in de buurt van de boombasis, stronk of gebied in uw tuin waar een boom werd gekapt of ontworteld. Honingschimmel verschijnt als clusters van honingkleurige paddenstoelen (wat de naam verklaart) en verschijnt niet voordat de gastheerboom dood is of verslechtert. Als grote, witte paddenstoelen heeft de False Parasol petten die een bal nabootsen die bovenop een stengel of stengel zit. Na een tijdje ontwikkelt de dop bruine vlekken, wordt deze plat en gaat open.

Je ziet er ook schalen op. De kieuwen van de paddenstoel worden grijs-wit. Dit zijn schimmels die meestal groeien in achtertuinen of gazons en vaak worden aangezien voor valse parasol. Ondanks de grote gelijkenis, is er één ding dat ze onderscheidt.

Bovendien zijn deze soorten eetbaar en geven ze een uitbarsting van smaak in een bootlading recepten als superfood of vleesvervanger. Paddestoelen verschijnen vaak in een nieuw graszodengazon tijdens graszoden. Veel voorkomende soorten paddenstoelen zijn Panaeolus foenisecii, die klein zijn met slanke stengels, bruine kieuwen en sporen, en kegelkoppen, en Conocybe, die klein en lichtgekleurd zijn met slanke stengels en gladde kegelvormige doppen. Clitocybe-soorten kunnen ook voorkomen in nieuwe gazons.

Nieuwe graszoden hebben meestal frequente irrigaties nodig om tot stand te komen, waardoor een ideale omgeving ontstaat voor de groei van paddenstoelen. De paddenstoelen beschadigen het gazon niet en verdwijnen als de irrigatie wordt verminderd. Of je nu graag voedsel zoekt in de achtertuin of je hebt kinderen en huisdieren rondrennen, het is belangrijk om te weten wat er op je gazon groeit. Je kunt de veelzijdigheid die gepaard gaat met het hebben van een achtertuin niet ontkennen, behalve dat het esthetisch aantrekkelijk is.

Enkele veel voorkomende soorten die in sprookjesringen groeien, zijn onder andere Marasmius oreades, Chlorophyllum molybdieten en Agaricus campestris. De volgende keer dat je paddenstoelen ziet bloeien in je achtertuin, bekijk het dan als een essentieel onderdeel van de levenscyclus. Deze kleine bruine paddenstoel komt veel voor op werven in Noord-Amerika en Europa, en hoewel hij niet giftig is, is hij oneetbaar. Hoewel je er waarschijnlijk geen in je tuin zult vinden, zijn kleine puffballs tot twee centimeter breed enkele van de meest voorkomende paddenstoelen in de achtertuin.

In elk geval blijkt alleen het trekken van de paddenstoel van de grond zinloos om je achtertuin te bevrijden van de schimmelstructuur. Deze stof kan verschillende kleuren hebben, maar de gewone soort, Fuligo septica, produceert een geel plasmodium dat langzaam over het gazon beweegt, vooral's nachts. Hieronder presenteer ik foto's van veel van de meest voorkomende gazonpaddestoelen, evenals die vaak elders in huizen in Noord-Amerika voorkomen. .