Paddenstoelen in de achtertuin

Paddestoelen in de achtertuin zijn de vruchtlichamen van een ondergrondse schimmel die onder de grond in uw achtertuin groeit. Deze schimmels spelen een cruciale rol bij het afbreken.

Paddenstoelen in de achtertuin

Paddestoelen in de achtertuin zijn de vruchtlichamen van een ondergrondse schimmel die onder de grond in uw achtertuin groeit. Deze schimmels spelen een cruciale rol bij het afbreken. Gemeenschappelijke achtertuinpaddestoelen · 9 Manieren om paddenstoelen te voorkomen. Champignons van het geslacht Coprinus komen vaak voor in achtertuinen.

De meest charismatische van dit soort paddestoel is de pruik van de advocaat (ook bekend als shaggy inktdop). Deze paddenstoel groeit in een hoge cilinder. Wanneer hij klaar is om zijn sporen vrij te geven, zal de paddenstoel drastisch veranderen van wit en mollig naar inktblanco en verschrompeld in een paar uur. Dit kan ook gebeuren als je ze kiest.

Identificatie van sommige van deze paddenstoelen is eenvoudiger dan andere. Er wordt bijvoorbeeld verwacht dat ringloze honingpaddenstoelen (Armillaria tabescens) binnenkort zullen opduiken in veel landschappen in Ohio. Deze paddenstoelen zijn houtafbrekende schimmels en worden geassocieerd met dode en stervende bomen, stronken en begraven wortels van staande bomen en bomen die jaren in het verleden zijn verwijderd. Ringloze honingpaddestoelen groeien in trossen waar meerdere paddestoelstengels uit een gemeenschappelijk centraal groeipunt tevoorschijn komen.

Ze zijn meestal bruin tot bruin van kleur, hebben kieuwen bevestigd aan en strekken zich soms uit langs een deel van de stengel, produceren witte sporen en missen een ringring rond de stengel. De honingpaddenstoelen zouden in veel veldgidsen eetbaar zijn, maar anderen hebben langdurige gastro-intestinale problemen gemeld na consumptie ervan. De operatieve woorden voor het eten van deze zouden zijn: voorzichtig benaderen, zeker zijn van uw identificatie en eerst zeer kleine hoeveelheden proeven totdat u weet hoe uw lichaam op deze paddenstoel zal reageren. Als je paddenstoelen hebt, kijk dan van de positieve kant.

Champignons zijn een indicatie dat uw tuin veel organisch materiaal in de bodem heeft. Paddestoelen helpen dat organische materiaal af te breken en je grond productiever te maken. Als je schaduw en drainage geen echte problemen zijn, kun je altijd gewoon de aanstootgevende paddenstoelen omver slaan en wachten tot de zon naar buiten komt. Hoewel je er waarschijnlijk geen in je tuin zult vinden, zijn kleine puffballs tot twee centimeter breed enkele van de meest voorkomende paddenstoelen in de achtertuin.

Sommige van je achtertuinpaddenstoelen zijn misschien eetbaar, maar eet nooit een paddenstoel tenzij je hem positief kunt identificeren en er 100 procent zeker van bent dat het veilig is. Als je paddenstoelen in je achtertuin hebt, is dat meestal een teken van gezonde grond met veel organisch materiaal dat de groei van gazon, struiken en bomen bevordert. Als je kleine kinderen of huisdieren hebt, kun je het beste onbekende paddenstoelen verwijderen die in je achtertuin verschijnen. Dit zijn slechts enkele van de paddenstoelen die gedijen in stedelijke omstandigheden, en als de paddenstoelen in je achtertuin niet een van de bovenstaande zijn, geen probleem.

Mooie en unieke paddenstoelen in de achtertuin zijn intrigerend, maar sommige zijn ook giftig, dus het is altijd het beste om onbekende wilde paddenstoelen die in je tuin verschijnen niet aan te raken of te eten. Maar de meest voorkomende paddenstoelen in de achtertuin zijn onschadelijk en spelen een belangrijke rol in het ecosysteem van uw achtertuin. Hoewel sommige mensen het geluk hebben gigantische puffballs in hun achtertuin te hebben, zijn kleinere puffballsoorten tot 5 cm groot enkele van de meest voorkomende paddenstoelen in de achtertuin. Hoewel minder dan vijf procent van de bekende paddenstoelen giftig of onzeker eetbaar is, groeien er wel verschillende giftige paddenstoelen in achtertuinen.

Voor degenen onder u die een doorlopende aanvoer van verse paddenstoelen willen, laten we eens kijken naar de verschillende manieren waarop u paddenstoelen in uw achtertuin kunt kweken. De ruige inktdop, ook wel bekend als de ruige manen of pruik van de advocaat, is een andere paddenstoel die vaak in achtertuinen voorkomt. Sommige paddenstoelen in je achtertuin zijn misschien eetbaar, maar eet in de regel nooit een paddenstoel tenzij je hem positief kunt identificeren als eetbaar en veilig. Meestal blijven de schimmels in je achtertuin ondergronds verborgen terwijl ze zich voeden met het organische materiaal in de bodem.

Als je paddenstoelen in je achtertuin laat groeien, betekent dit dat de omstandigheden goed zijn voor de ondergrondse schimmel om zich voort te planten.