Waarom gazonpaddestoelen?

Champignons zijn een indicatie dat uw tuin veel organisch materiaal in de bodem heeft. Paddestoelen helpen dat organische materiaal af te breken en je grond productiever te maken.

Waarom gazonpaddestoelen?

Champignons zijn een indicatie dat uw tuin veel organisch materiaal in de bodem heeft. Paddestoelen helpen dat organische materiaal af te breken en je grond productiever te maken. Als je schaduw en drainage geen echte problemen zijn, kun je altijd gewoon de aanstootgevende paddenstoelen omver slaan en wachten tot de zon naar buiten komt. Als u paddenstoelen in uw gazon heeft, betekent dit dat er gunstige microbiële activiteit in uw bodem plaatsvindt.

Het belangrijkste om te begrijpen over paddenstoelen is dat ze gewoon de bovengrondse vruchtlichamen zijn van schimmels die in de grond leven. De overgrote meerderheid van de schimmelmassa bevindt zich onder de grond, waar het ongezien en onopgemerkt blijft totdat paddenstoelen tevoorschijn komen. De overgrote meerderheid van schimmels is gunstig. Het zijn ontbinders die dood en rottend organisch materiaal afbreken, zoals stronken, oude wortels of bladeren.

De meeste paddenstoelen beschadigen gazons of tuinen niet; ze zijn gewoon onooglijk hinderlijk. gazonpaddestoelen zijn slechts de vruchtlichamen van de schimmel. Ze zijn het deel dat bovengronds in je gras opduikt om sporen rond te verspreiden. Het grootste deel van de paddenstoel in je gras is eigenlijk ondergronds, druk bezig met het opeten van oude stukjes hout, dood gras en overgebleven wortels van planten die zijn verwijderd.

Zelfs dierenpoep is een eerlijk spel voor schimmels. De meeste gazonpaddestoelen zijn een goed teken dat uw grond gezond is onder het grondoppervlak. Schimmels voeden zich met ontbindend plantaardig materiaal, breken het geleidelijk af door een proces van voeding en vertering, en zetten het uiteindelijk om in een materiaal dat humus wordt genoemd. De vruchtlichamen van paddenstoelen produceren en zenden microscopisch kleine sporen uit die door lucht of water reizen.

Sommige groeien uit tot nieuwe mycelia, als de omstandigheden goed zijn. De aanwezigheid van paddenstoelen kan verschillende dingen betekenen. Als u niet wilt wachten tot paddenstoelen vanzelf verdwijnen, kunt u ze met de hand of met de grasmaaier verwijderen. Dit is een reden om Soil³ compost in uw gazon op te nemen - het levert niet alleen organisch materiaal aan de bodem, maar voegt ook miljoenen nuttige micro-organismen toe om bij te dragen aan de algehele gezondheid van de plant.

Als je tuinpaddestoelen wilt verwijderen voor het uiterlijk van het gazon en de sake van de kinderen, stelt McKenzie een eenvoudig zelfgemaakt fungicide voor van 5 eetlepels azijn per liter water gemengd en in een sproeier gegoten. Zoals we hebben besproken, is de aanwezigheid van paddenstoelen op uw gazon meestal gunstig voor de grond en de wortels van het gras en andere planten. Als je sprookjesringen of paddenstoelen in je gazon krijgt en je's nachts water geeft, verander dan het schema om het gras's ochtends vroeg water te geven, zodat het de tijd heeft om uit te drogen voordat koele, donkere avonden beginnen. Paddestoelen zijn tekenen van gazonschimmels die organisch materiaal in het gazon kunnen afbreken, voedingsstoffen in de grond kunnen afzetten en de bodem kunnen helpen water vast te houden met hun alomtegenwoordige wortelsystemen.

Wanneer u een ruimte op uw gazon biedt die voldoet aan deze milieuvereisten, komen paddenstoelen naar de oppervlakte. Automower robotmaaiers doen geweldig werk door continu paddenstoelen in de kiem te maaien en te knijpen, zodat u ze niet eens ziet. Fairy Ring kan het beste worden voorkomen door grote stronken of hout van gazons te verwijderen voordat graszoden of zaad worden geplant. Gazonpaddestoelen zijn een duidelijk teken van nuttige microben die aan het werk zijn in uw gazon, dat allemaal deel uitmaakt van het ecosysteem van uw gazon.

Die schimmels zijn essentieel voor de gezondheid van gras, en je hebt meer kans op een gezond gazon als je gezonde schimmels hebt, die ondergrondse werkpaarden zijn voor de gezondheid van de bodem. Je kunt paddenstoelen individueel met de hand trekken, ze allemaal met een mes snijden of gewoon met de grasmaaier over het hele gebied maaien. Als u zich zorgen maakt over paddenstoelen in uw gazon, kunt u ze plukken en weggooien om uw honden veilig te houden en kinderen veilig te houden. De beste manier om geen gazonschade te voorkomen, is door de paddenstoelen met de hand te plukken, die eigenlijk alleen dienen om schimmelsporen te verspreiden.

Dus in het gazonecosysteem vallen bladeren of grasmaaisel op de tuin en bieden ze koolstof en andere voedingsstoffen aan schimmels.