Wat betekent het als je veel paddenstoelen in je tuin hebt?

Champignons zijn een indicatie dat uw tuin veel organisch materiaal in de bodem heeft. Paddestoelen helpen dat organische materiaal af te breken en je grond productiever te maken.

Wat betekent het als je veel paddenstoelen in je tuin hebt?

Champignons zijn een indicatie dat uw tuin veel organisch materiaal in de bodem heeft. Paddestoelen helpen dat organische materiaal af te breken en je grond productiever te maken. Als je schaduw en drainage geen echte problemen zijn, kun je altijd gewoon de aanstootgevende paddenstoelen omver slaan en wachten tot de zon naar buiten komt. De meeste gazonpaddestoelen zijn een goed teken dat uw grond gezond is onder het grondoppervlak.

Schimmels voeden zich met ontbindend plantaardig materiaal, breken het geleidelijk af door een proces van voeding en vertering, en zetten het uiteindelijk om in een materiaal dat humus wordt genoemd. De vruchtlichamen van paddenstoelen produceren en zenden microscopisch kleine sporen uit die door lucht of water reizen. Sommige groeien uit tot nieuwe mycelia, als de omstandigheden goed zijn. Paddestoelen groeien alleen als de omgevingsomstandigheden precies goed zijn.

Langdurige periodes van nat, vochtig weer, zoals we de afgelopen weken hebben gehad, zorgen ervoor dat schimmels vruchtstructuren sturen. Schimmels verspreiden zich naar nieuwe gebieden via door de wind geblazen sporen. Wanneer de sporen op een geschikte locatie landen, ontwikkelen ze zich tot nieuwe schimmels die paddenstoelen zullen kweken als ze voldoende tijd hebben. Gazonpaddestoelen zijn slechts de vruchtlichamen van de schimmel.

Ze zijn het deel dat bovengronds in je gras opduikt om sporen rond te verspreiden. Het grootste deel van de paddenstoel in je gras is eigenlijk ondergronds, druk bezig met het opeten van oude stukjes hout, dood gras en overgebleven wortels van planten die zijn verwijderd. Zelfs dierenpoep is een eerlijk spel voor schimmels. Ze hebben absoluut geen zin tegen de soorten schimmels die paddenstoelen veroorzaken, noch voorkomen ze de groei van paddenstoelen.

Als er een oude stronk of begraven bouwafval is, zal het uitgraven ervan de belangrijkste bron van uw paddenstoelprobleem in uw gazon verwijderen. Gelukkig zijn die paddenstoelen die van tijd tot tijd in de tuin groeien, meestal onschadelijk en soms zelfs gunstig. Paddestoelen zijn tekenen van gazonschimmels die organisch materiaal in het gazon kunnen afbreken, voedingsstoffen in de grond kunnen afzetten en de bodem kunnen helpen water vast te houden met hun alomtegenwoordige wortelsystemen. Salem's champignongroep, de Willamette Valley Mushroom Society, biedt lezingen en uitstapjes tijdens het paddenstoelenseizoen.

De overgrote meerderheid van de schimmelmassa bevindt zich onder de grond, waar het ongezien en onopgemerkt blijft totdat paddenstoelen tevoorschijn komen. Sommige gazonpaddenstoelen zijn eetbaar, maar zorg ervoor dat je een foerageerveldgids of bij een lokaal coöperatief uitbreidingskantoor raadpleegt voordat je aanneemt dat een tuinpaddestoel veilig is om te eten. Het verkleinen ervan zonder enig onderzoek of kennis van schimmels kan een beetje uitdagend zijn, maar als je paddenstoelen ziet vruchtlichamen in je tuin, is je eerste stap om te proberen te bepalen of het giftige soorten zijn. In tegenstelling tot paddenstoelen die zich voeden met ontbindend organisch materiaal, werken schadelijke grasmatpathogenen of schimmels in gazons door de levende plant als gastheer te gebruiken.

Paddestoelen zijn het teken van een schimmelrijke bodem en paddenstoelen kunnen alleen groeien als er organisch materiaal aanwezig is dat is afgeleid van bomen of struiken. Soms worden paddenstoelen in een tuin geïntroduceerd via schorssnippers of houtmulch die vanuit een ander gebied wordt binnengebracht. In plaats van bang te zijn voor paddenstoelen, vier die schimmels als een integraal onderdeel van het bodemecosysteem en plantenvoeding. Omdat paddenstoelen slechts de bovengrondse symptomen zijn van bestaande gunstige schimmelgroei, is het verwijderen ervan op zijn best een tijdelijke oplossing.

De houtachtige planten zorgen voor de paddestoelsuikers en de paddenstoelen zorgen ervoor dat mineralen in een vorm beschikbaar zijn voor de planten. Sommige paddenstoelen zijn eetbaar en veilig om te eten, terwijl andere een groot risico op schade vormen als ze worden geconsumeerd of aangeraakt, inclusief paddenstoelen die in uw tuin kunnen groeien. Van de 2.500 grote, vlezige paddenstoelensoorten in Michigan worden slechts 60-100 over het algemeen beschouwd als veilig om te eten.