Wat voor soort paddenstoelen groeien er in mijn achtertuin?

Gemeenschappelijke paddestoelen in de achtertuin Ringloze honingpaddestoel (Armillaria Tabescens). Veld- of weidepaddestoel (Agaricus Campestris).

Wat voor soort paddenstoelen groeien er in mijn achtertuin?

Gemeenschappelijke paddestoelen in de achtertuin Ringloze honingpaddestoel (Armillaria Tabescens). Veld- of weidepaddestoel (Agaricus Campestris). Paddestoelen van het geslacht Coprinus komen vaak voor in achtertuinen. De meest charismatische van dit soort paddestoel is de Advocaat's Wig (ook bekend als shaggy inktdop).

Deze paddenstoel groeit in een hoge cilinder. Wanneer hij klaar is om zijn sporen vrij te geven, zal de paddenstoel binnen een paar uur drastisch veranderen van wit en mollig naar inktblanco en verschrompeld. Dit kan ook gebeuren als je ze kiest. Identificatie van sommige van deze paddenstoelen is gemakkelijker dan andere.

Er wordt bijvoorbeeld verwacht dat ringloze honingpaddenstoelen (Armillaria tabescens) binnenkort zullen opduiken in veel landschappen in Ohio. Deze paddenstoelen zijn houtafbrekende schimmels en worden geassocieerd met dode en stervende bomen, stronken en begraven wortels van staande bomen en bomen die jaren in het verleden zijn verwijderd. Ringloze honingpaddestoelen groeien in clusters waar meerdere paddestoelstengels uit een gemeenschappelijk centraal groeipunt tevoorschijn komen. Ze zijn meestal bruin tot bruin van kleur, hebben kieuwen bevestigd aan en strekken zich soms uit langs een deel van de stengel, produceren witte sporen en missen een annulusring rond de stengel.

De honingpaddestoelen zouden in veel veldgidsen eetbaar zijn, maar anderen hebben langdurige gastro-intestinale problemen gemeld na het nuttigen ervan. De operatieve woorden voor het eten van deze zouden zijn: voorzichtig benaderen, zeker zijn van uw identificatie en eerst zeer kleine hoeveelheden proeven totdat u weet hoe uw lichaam op deze paddenstoel zal reageren. Ze zien eruit alsof ze een fantastisch broodje portabella zouden maken. Als men echter deze parasolpaddenstoelen met groene sporen eet, zullen ze groen zijn rond de kieuwen, net als de paddenstoelen.

Parasols met groene sporen kunnen worden aangezien voor een andere paddenstoel die vaak tegelijkertijd opduikt, de weidepaddestoel (Agaricus campestris). Weidepaddestoelen kunnen ook groot zijn, maar hun kieuwen beginnen roze en worden donkerbruin naarmate de sporenproductie plaatsvindt. Engelen vernietigen is veel, veel erger dan de parasols met groene sporen. De ongelukkige tong die vaak engelenpaddestoelen vernietigt, overleeft de vergiftiging niet om van de ervaring te leren.

De vernietigende engel is grimmig wit van kleur. Het is meestal enkele centimeters lang en bezit een prominente zak (volva) rond de basis van de stengel. De dop begint klokvormig, maar wordt plat met de leeftijd. Sommige doppen worden convex van vorm, waarbij de buitenranden naar boven krullen.

De kieuwen zijn vrij of bijna vrij van de stengel. De stengel heeft een aanhoudende, dunne, hoge, rokachtige ring bij de dop en een witte, zakachtige volva die de basis omhult, die ondergronds of gebroken kan zijn. Ze kunnen enkelvoudig groeien of in verspreide groepen. Als je paddenstoelen hebt, kijk dan van de positieve kant.

Champignons zijn een indicatie dat uw tuin veel organisch materiaal in de bodem heeft. Paddestoelen helpen dat organische materiaal af te breken en uw grond productiever te maken. Als je schaduw en drainage geen echte problemen zijn, kun je altijd gewoon de aanstootgevende paddenstoelen omver slaan en wachten tot de zon naar buiten komt. Wanneer de boomstammen fruit, meestal na een warme lente- of herfstregen, snijdt u de paddenstoelen gewoon af aan de basis en zorg ervoor dat u geen brokken van de schors verwijdert.

Dit soort paddenstoelen kunnen gras in de feeënring doden omdat het gras geen drinkwater kan bereiken. In de meeste gevallen van echte paddestoelvergiftiging zullen braken en diarree van nature voorkomen, omdat het lichaam probeert zich te ontdoen van de aanstootgevende biomassa, en het gegarandeerde trauma van de Ipecac-behandeling heeft weinig of geen voordeel voor de patiënt. Toch is het in een geval van bekende of veronderstelde blootstelling belangrijk om de paddenstoelen te identificeren, want alleen dan kunnen artsen de patiënt goed diagnosticeren en, indien nodig, behandelen. Een praktijk van duurzame bosbouw is het dunner worden van bomen met een kleine diameter om de grotere, meer volwassen bomen te laten groeien en om meer zonlicht binnen te laten dat helpt de bosbodem te regenereren.

Als u zich zorgen maakt over paddenstoelen in uw gazon, kunt u ze plukken en weggooien om uw honden veilig te houden en kinderen veilig te houden. Het verkleinen ervan zonder enig onderzoek of kennis van schimmels kan een beetje uitdagend zijn, maar als je paddenstoelen ziet vruchtlichamen in je tuin, is je eerste stap om te proberen te bepalen of het giftige soorten zijn. Ik krijg veel e-mails van mensen die willen weten hoe ze gazonpaddestoelen kunnen elimineren, hoe ze voorgoed van de hand kunnen komen. Dit kan natuurlijk heel beangstigend zijn voor de ouder (of zelfs de eigenaar van het huisdier) die getuige is van of zelfs vermoedt dat ze een gazonpaddestoel eet die gewoon gevaarlijk giftig kan zijn.

Veel van de oproepen die paddenstoelentaxonomen krijgen van de regionale en lokale antigifcentra van het land, houden slechts een vermoeden in van inname van een onbekende gazonpaddestoel. Onder de juiste omstandigheden (meestal warm en vochtig) verkrijgen de schimmels voedingsstoffen waardoor ze kunnen groeien en zich kunnen voorbereiden op de voortplanting. Maar we zijn redelijk goed met gazonpaddestoelen en dergelijke, deels omdat we ze hebben moeten uitzoeken vanwege vergiftigingsgevallen. Een eenvoudiger alternatief kan zijn om de paddenstoelen te plukken, ze in een papieren zak te doen en ze in de prullenbak te gooien.

Als je paddenstoelen in je gazon hebt, weet je nu dat ze hard aan het werk zijn om houtachtig organisch materiaal in de grond af te breken. .