Wat zijn de paddenstoelen die in je tuin groeien?

Gemeenschappelijke paddestoelen in de achtertuin Ringloze honingpaddenstoel (Armillaria Tabescens). Veld- of weidepaddestoel (Agaricus Campestris).

Wat zijn de paddenstoelen die in je tuin groeien?

Gemeenschappelijke paddestoelen in de achtertuin Ringloze honingpaddenstoel (Armillaria Tabescens). Veld- of weidepaddestoel (Agaricus Campestris). De toepasselijk genoemde puffball paddenstoelen zijn eigenlijk verschillende soorten 'paddo's, waaronder de gigantische puffballs, die tot 2 voet breed kunnen worden. Als u op de kleinere soorten in uw gazon stapt, geven ze bruine sporen vrij.

Deze unieke paddenstoelen hebben geen kieuwen of stengels. Fairy ringen zijn een veelvoorkomend gazonprobleem of magische ervaring, afhankelijk van uw perspectief. Deze ringen van paddenstoelen duiken op in gazons die vochtig zijn en rijk zijn aan voedingsstoffen. Terwijl sprookjesringen uit tientallen verschillende soorten paddenstoelen kunnen bestaan, zijn feeënringpaddenstoelen (Marasmius oreades) een veelvoorkomend soortenonderdeel van dit fenomeen.

Hoewel Marasmius-oreades specifiek eetbaar zijn, zijn niet alle paddenstoelen die in sprookjesringen opduiken dat wel. Als je paddenstoelen hebt, kijk dan van de positieve kant. Champignons zijn een indicatie dat uw tuin veel organisch materiaal in de bodem heeft. Paddestoelen helpen dat organische materiaal af te breken en je grond productiever te maken.

Als je schaduw en drainage geen echte problemen zijn, kun je altijd gewoon de aanstootgevende paddenstoelen omver slaan en wachten tot de zon naar buiten komt. Leuke naam, hè? Dit is weer een mengelmoes groep schimmels. Deze paddenstoelen hebben geen steel of kieuwen onder hun hoofd. Zoals de meeste paddenstoelen in de achtertuin, zijn deze jongens niet parasitair of besmettelijk.

Deze paddenstoelen geven sporen vrij door een kleine opening in de bovenkant van hun vruchtlichaam. Ik weet zeker dat veel lezers op deze paddenstoelen zijn gestapt en een verrassende wolk bruine sporen hebben vrijgegeven. Eén soort puffball paddestoel groeit tot een voet over. Het heet de Giant Puffball Mushroom (ga figuur).

Het kan worden gegrild, tot meel worden gemaakt of tot roerbak worden gekookt. Hoewel je er waarschijnlijk geen in je tuin zult vinden, zijn kleine puffballs tot twee centimeter breed enkele van de meest voorkomende paddenstoelen in de achtertuin. Inkedoppen, Coprinus-soorten, zijn een veel voorkomende maar onderscheidende groep gazonpaddenstoelen. Ze worden zo genoemd omdat de dop van de paddenstoel kort na zijn verschijning in het gazon uiteenvalt in donkere vloeistof die lijkt op inkt.

De shaggy inktdop (ook bekend als ruige manen of pruik van een advocaat) is eetbaar, zolang je hem maar klaarmaakt voordat de paddenstoel van kleur verandert. Veel voorkomende soorten paddenstoelen zijn Panaeolus foenisecii, die klein zijn met slanke stengels, bruine kieuwen en sporen, en kegelkoppen, en Conocybe, die klein en lichtgekleurd zijn met slanke stengels en gladde kegelvormige doppen. De volgende keer dat je paddenstoelen ziet vruchtlichamen in je achtertuin, zie het dan als een essentieel onderdeel van de levenscyclus. Laten we enkele verschillende gazonverzorgingspraktijken bespreken die u kunt gebruiken om te voorkomen dat paddenstoelen op uw gazons verschijnen.

Als je een gebied hebt waar vroeger een boom stond, zelfs als de stronk weg is, kunnen de dode wortels ondergronds de groei van paddenstoelen stimuleren. Paddestoelen zijn het teken van een schimmelrijke bodem en paddenstoelen kunnen alleen groeien als er organisch materiaal aanwezig is dat is afgeleid van bomen of struiken. Alle grassen zijn vatbaar voor sprookjesringen en er kunnen verschillende soorten paddestoelproducerende schimmels bij betrokken zijn. In andere gevallen kan de grond net binnen de ring zo doordrongen raken door de schimmelgroei dat het binnendringen van water wordt belemmerd en het gras in dat gebied slecht groeit of sterft.

Hoewel het parapluvormige vruchtlichaam het meest voorkomende en bekende is, vertonen paddenstoelen een grote verscheidenheid aan vormen, maten en kleuren. Eet geen wilde paddenstoelen of andere schimmelvruchtlichamen tenzij u goed bekend bent met de verschillende soorten. De schimmels die deze paddenstoelen produceren, zijn gunstig, omdat ze organisch materiaal in de bodem afbreken, waardoor voedingsstoffen beschikbaar zijn voor andere planten. Deze kleine bruine paddenstoel komt veel voor op werven in Noord-Amerika en Europa, en hoewel hij niet giftig is, is hij oneetbaar.

Nieuwe graszoden hebben meestal frequente irrigaties nodig om tot stand te komen, waardoor een ideale omgeving ontstaat voor de groei van paddenstoelen.