Welke gazonpaddestoelen zijn giftig?

Giftige paddenstoelen vaak gevonden in werven %26 tuinenDeath Cap (Amanita phalloides), Vernietigende Engel (Amanita bisporigera), Valse Parasol (Chlorophyllum molybdieten), Ivory Funnel (Clitocybe dealbata), Conocybe filaris, Jack O'Lantern (Omphalotus illudens), Valse Champignon (Clitocybe rivulosa). Er zijn duizenden wilde paddenstoelensoorten in Noord-Amerika, en 250 daarvan staan bekend als giftig, maar laat je niet voor de gek houden door hun kleine aantallen.

Welke gazonpaddestoelen zijn giftig?

Giftige paddenstoelen vaak gevonden in werven %26 tuinenDeath Cap (Amanita phalloides), Vernietigende Engel (Amanita bisporigera), Valse Parasol (Chlorophyllum molybdieten), Ivory Funnel (Clitocybe dealbata), Conocybe filaris, Jack O'Lantern (Omphalotus illudens), Valse Champignon (Clitocybe rivulosa). Er zijn duizenden wilde paddenstoelensoorten in Noord-Amerika, en 250 daarvan staan bekend als giftig, maar laat je niet voor de gek houden door hun kleine aantallen. Giftige wilde paddenstoelen kunnen op elk gazon groeien en sommige lijken op gewone eetbare paddenstoelen. Het beste wat je kunt doen, is ze verwijderen wanneer ze opduiken en je kind leren ze gewoon te vermijden.

Conocybe filaris is een onschuldig ogende gazonpaddestoel die vooral veel voorkomt in de Pacific Northwest. Met dezelfde mycotoxinen als de death cap paddenstoel, is C. Filaris mogelijk fataal als het wordt gegeten. Het begin van gastro-intestinale symptomen treedt vaak op 6-24 uur nadat de paddenstoelen waren geconsumeerd, wat vaak leidt tot een eerste verkeerde diagnose van voedselvergiftiging of de maaggriep.

De patiënt lijkt te herstellen, alleen om te lijden aan een levensbedreigende terugkeer van de gastro-intestinale nood, gekoppeld aan lever- en nierfalen. Ondanks alle horrorverhalen die je misschien hebt gehoord, zijn de meeste gazonpaddestoelen volkomen onschadelijk. Dat betekent niet dat jij of je kinderen ze zouden moeten eten, maar als je huisdier er per ongeluk een eet, zou het goed moeten komen. Gezien het risico is het belangrijk om voorzichtig te zijn bij het eten van paddenstoelen die door jou, een vriend of iemand anders zijn verzameld zonder uitgebreide kennis van wilde paddenstoelen.

Deze paddenstoelen hebben een verbinding die muscarine wordt genoemd en die dodelijk kan zijn voor honden, maar volkomen veilig voor mensen. De paddenstoel is wijd verspreid over Europa en delen van Azië en is vrij onschadelijk en wordt aangezien voor eetbare variëteiten, hoewel vergiftigingen niet erg gebruikelijk zijn. Kapoor raadt mensen aan geen wilde paddenstoel te consumeren die niet door een expert is geïdentificeerd. Maar al die zorg en aandacht kunnen hen niet beschermen tegen een snel ontkiemende indringer - giftige paddenstoelen.

In het geval van Amanita-paddestoelvergiftiging worden de symptomen meestal 6 tot 24 uur vertraagd, tegen die tijd zijn de gifstoffen volledig opgenomen. Veel voorkomend in gezond gazongras, gazonpaddestoelen zijn over het algemeen niet giftig voor mensen, maar uit voorzorg is het verstandig om ze niet te proberen op te eten, tenzij u er 100% zeker van bent dat u ze nauwkeurig kunt identificeren. Als uw kind een wilde paddenstoel uit uw tuin plukt en deze in zijn mond steekt, moet u onmiddellijk medische hulp inroepen. Ze zijn geweldig op pizza en decadent in soepen en sauzen, maar als je op het punt staat te koken met champignons die je zelf hebt geplukt, ga dan voorzichtig te werk.

Hoewel het niet bijzonder lijkt op eetbare soorten, zijn verschillende sterfgevallen en vergiftigingen toegeschreven aan verzamelaars die de herfstkalotjes verwarren met hallucinogene Psilocybe-paddenstoelen. De meeste dierenartsen zullen elke paddenstoel in de achtertuin als giftig beschouwen, tenzij deze gemakkelijk als een veilige kan worden geïdentificeerd. Paddestoelen voeden zich met organisch afval en kunnen lagen dode bladeren en stengels afbreken die zich in uw tuin kunnen ophopen. Giftige paddenstoelen groeien zeer zelden op woonwerven, en als ze dat doen, zijn er een paar opvallende kenmerken die u kunt leren herkennen om uw gezin te beschermen.

Honden kunnen beginnen te wankelen, hijgen, kwijlen, zeuren en heel snel duizelig lijken na het innemen van een giftige paddenstoel.