Welke gazonpaddestoelen zijn giftig voor honden?

In Noord-Amerika zijn ver en weg de paddenstoelen die het vaakst betrokken zijn bij hondenvergiftigingen de Amanita-soorten Amanita phalloides (doodskap), Amanita pantherina (panterpet) en Amanita muscaria (vliegenzwam) en de Galerina-soort. Het is bekend dat huisdieren paddenstoelen eten op werven en tijdens wandelingen.

Welke gazonpaddestoelen zijn giftig voor honden?

In Noord-Amerika zijn ver en weg de paddenstoelen die het vaakst betrokken zijn bij hondenvergiftigingen de Amanita-soorten Amanita phalloides (doodskap), Amanita pantherina (panterpet) en Amanita muscaria (vliegenzwam) en de Galerina-soort. Het is bekend dat huisdieren paddenstoelen eten op werven en tijdens wandelingen. Hoewel 99% van de paddenstoelen weinig of geen toxiciteit heeft, kan de 1% die zeer giftig is levensbedreigende problemen veroorzaken bij huisdieren. Wees extra voorzichtig om huisdieren uit de buurt te houden van gebieden waar paddenstoelen kunnen groeien.

Het aanbrengen van 5 pond 21-0-0 ammoniumsulfaat per 1.000 vierkante voet gazon versnelt de afbraak van organisch afval. Wat gericht snoeien en trimmen van bomen kan schaduwrijke plekken verminderen en extra zonlicht binnenlaten om het vocht in uw gazon te verminderen. Maar niet alle paddenstoelen zijn veilig voor uw hond om te eten, dus raadpleeg de onderstaande lijst voor veilig te eten paddenstoelen. Als je op pad bent met je hond of er zijn paddenstoelen in je tuin, en je vermoedt dat je hond er een eet, neem dan aan dat ze giftig zijn.

Behandeling van paddestoelvergiftiging in de achtertuin bij honden hangt af van de tekenen en symptomen die de hond vertoont. Dit omvat het verwijderen van oude mulch die rottend organisch materiaal bevat - het perfecte substraat voor paddenstoelen. De algemene naam, vliegenzwam, komt voort uit folkloristische toepassingen waarbij de gedroogde paddenstoel in stukjes wordt gebroken en in water of melk wordt gedrenkt om vliegen te vergiftigen. Hoewel 99 procent van de paddenstoelen niet giftig is, is het moeilijk voor mensen om onderscheid te maken tussen de weinigen die dat wel zijn en de vele die dat niet zijn Soms is braken en diarree het ergste dat zal gebeuren als uw hond een giftige paddenstoel binnenkrijgt, en zolang u de symptomen vroeg genoeg opmerkt, uw hond herstelt zich binnen tweeënzeventig uur.

Onmiddellijke dierenartsenzorg moet worden gezocht als iemand vermoedt dat zijn hond een paddenstoel heeft geconsumeerd en een van de bovenstaande symptomen vertoont. De meeste dierenartsen zullen elke paddenstoel in de achtertuin als giftig beschouwen, tenzij deze gemakkelijk als een veilige kan worden geïdentificeerd. Paddestoelen absorberen gifstoffen uit hun omgeving, dus commercieel gekweekte paddenstoelen van een niet-biologische leverancier kunnen gifstoffen bevatten die schadelijk zouden zijn voor het gastro-intestinale systeem van uw hond. Paddestoelsoorten kunnen moeilijk tot bijna onmogelijk zijn voor zelfs paddenstoelenexperts (mycologen genaamd) om te identificeren.

In de winkel gekochte, biologisch geteelde paddenstoelen zijn veilig en gezond om uw hond als traktatie of bovenop hun gewone hondenvoer aan te bieden. Als uw huisdier mogelijk is vergiftigd door paddenstoelen, probeer dan een monster te krijgen van dezelfde paddenstoel of paddenstoelen waar ze zijn gevonden.