Welke gazonpaddestoelen zijn giftig voor honden?

Het is bekend dat huisdieren paddenstoelen eten op werven en tijdens wandelingen. Hoewel 99% van de paddenstoelen weinig of geen toxiciteit heeft, kan de 1% die zeer giftig is levensbedreigende problemen veroorzaken bij huisdieren.

Welke gazonpaddestoelen zijn giftig voor honden?

Het is bekend dat huisdieren paddenstoelen eten op werven en tijdens wandelingen. Hoewel 99% van de paddenstoelen weinig of geen toxiciteit heeft, kan de 1% die zeer giftig is levensbedreigende problemen veroorzaken bij huisdieren. Wees extra voorzichtig om huisdieren uit de buurt te houden van gebieden waar paddenstoelen kunnen groeien. Niet alle gazonpaddestoelen zijn giftig voor honden, maar het is ongelooflijk moeilijk voor een niet-expert om onderscheid te maken tussen de giftige en onschadelijke soorten schimmels.

Hoewel sommige gevallen behandelbaar zijn, kan uw hond in zeer ongelukkige gevallen sterven aan leverfalen als hij een gazonpaddestoel binnenkrijgt. Als u een hond, kat of klein kind bezit, is de beste optie om u te richten op alle omgevingsfactoren die paddenstoelen in uw tuin laten groeien. De volgende groep paddenstoelen zijn hallucinogene paddenstoelen of „recreatieve paddenstoelen”. Met deze inname van paddenstoelen kan de hond erg zwak worden, vocaliseren en schreeuwen, lopen alsof hij dronken is en agressief kan worden.

Deze jongens hebben ziekenhuisopname nodig en in de meeste gevallen doen ze het goed met de juiste zorg. In Noord-Amerika zijn ver en weg de paddenstoelen die het vaakst betrokken zijn bij hondenvergiftigingen de Amanita-soorten Amanita phalloides (doodskap), Amanita pantherina (panterpet) en Amanita muscaria (vliegenzwam) en de Galerina-soort. Hoewel katten zelden paddenstoelen consumeren, voelen ze zich vooral aangetrokken tot gedroogde Amanita muscaria en Amanita pantherinoides, soms met dodelijke gevolgen. Symptomen van paddestoelvergiftiging kunnen in ernst variëren, afhankelijk van hoeveel en welk type paddenstoel werd geconsumeerd.

Paddestoelen gedijen op dood organisch materiaal; pak dode bladeren, boomtakken, mulch, grasmaaisel of ander materiaal op waarmee de schimmels zich in uw tuin kunnen voeden. Het probleem met paddenstoelen is dat ze heel snel kunnen groeien en dat ze moeilijk volledig uit je tuin kunnen worden verwijderd. Wat gericht snoeien en trimmen van bomen kan schaduwrijke plekken verminderen en extra zonlicht binnenlaten om het vocht in uw gazon te verminderen. Dit omvat het verwijderen van oude mulch die rottend organisch materiaal bevat - het perfecte substraat voor paddenstoelen.

De eenvoudigste manier om het inslikken van paddenstoelen te voorkomen, is door uw hond aan de lijn te houden en zorgvuldig te controleren op welke gebieden ze willen snuiven en verkennen. Als uw gazonpaddestoelen aanhouden, kunt u de paddenstoelen harken of verwijderen zodra ze verschijnen, voordat u uw huisdier op het gazon laat liggen. Het identificeren van een giftige paddenstoel uit een niet-giftige paddenstoel is moeilijk en valt buiten het bereik van de overgrote meerderheid van eigenaren van gezelschapsdieren en de meeste dierenartsen. En als wordt bevestigd dat de paddenstoelen in kwestie giftig zijn voor honden, zorg er dan voor dat u uw honden uit de tuin (of in ieder geval dat deel van de tuin) houdt totdat de paddenstoelen zijn verwijderd of afgesneden.

Merk op waar de paddenstoelen zijn verzameld voor het geval de paddenstoelen mogelijk besmet zijn door opname van pesticiden of zware metalen uit gazons, bermen of industriegebieden. Gebied waar hout of mestpalen zijn neergehaald, of verschillende boombedekkingen produceren verschillende soorten paddenstoelen.