Welke paddenstoelen zijn giftig voor honden?

Wilde paddenstoelen kunnen giftig zijn voor mens en hond, maar hoe zit het met in de winkel gekochte paddenstoelen zoals portabello-paddenstoelen? Volgens Dr. Lee, DVM, DACVECC, geschreven voor het Pet Health Network, zijn paddenstoelen die worden verkocht in grote en winkelketens over het algemeen veilig voor honden om te eten.

Welke paddenstoelen zijn giftig voor honden?

Wilde paddenstoelen kunnen giftig zijn voor mens en hond, maar hoe zit het met in de winkel gekochte paddenstoelen zoals portabello-paddenstoelen? Volgens Dr. Lee, DVM, DACVECC, geschreven voor het Pet Health Network, zijn paddenstoelen die worden verkocht in grote en winkelketens over het algemeen veilig voor honden om te eten. Het korte antwoord is ja — de meeste paddenstoelen zijn veilig voor honden om te eten. Maar dat betekent niet dat ze dat moeten doen.

Hoewel in de winkel gekochte paddenstoelen zoals cantharel, eekhoorntjesbrood en morielje niet giftig zijn, hebben honden geen paddenstoelen nodig in hun dieet. Als je ooit hebt overwogen om je hond een paddenstoel te laten glijden, of je hond hebt zien knabbelen aan een paddenstoel in je tuin, heb je jezelf waarschijnlijk deze vragen gesteld. In eenvoudige bewoordingen zijn er vier hoofdcategorieën paddenstoelen die verschillende delen van het lichaam kunnen beïnvloeden. Je kunt ook een foto van de paddenstoel maken, maar zorg ervoor dat je alle aspecten vastlegt, inclusief de kieuwen, dop en stengel.

Zoals elke hondenbezitter weet, vinden honden visgeuren bijzonder aantrekkelijk, wat kan verklaren waarom honden deze giftige paddenstoelensoorten vaak binnenkrijgen. Omdat paddestoelgroei moeilijk volledig te verwijderen kan zijn, is het het beste om een expert te raadplegen over manieren om ermee om te gaan in uw tuin. Tenzij u een mycoloog bent, waarschuwen dierenartsen ervoor om niet zelf de paddenstoel in kwestie te identificeren, en dringen ze er in plaats daarvan bij klanten op aan hun honden binnen te halen voor behandeling, omdat zelfs geoefende paddenstoelenfoeragers fouten maken. Misschien herinner je je dat je las over acteur en hondenliefhebber Dwayne „The Rock Johnson, die zijn geliefde Franse Bulldog, Brutus, verloor als gevolg van paddestoelvergiftigingspaddestoelen die in zijn eigen tuin groeiden.

Omdat het bijna onmogelijk is om de vele soorten kleine bruine paddenstoelen van elkaar te onderscheiden, moeten ze allemaal als giftig worden beschouwd en vermeden. Als huisdierouder is het een goed idee om kennis te maken met enkele van de meest voorkomende paddenstoelen die in tuinen worden gekweekt. Om veilig te zijn, is het het beste om uw huisdier uit de buurt van alle wilde paddenstoelen te houden en onmiddellijk uw dierenarts te bellen als u denkt dat uw dier een paddenstoel heeft gegeten. Death Cap (Amanita phalloides) — verantwoordelijk voor de meest dodelijke paddestoelvergiftigingen bij zowel mensen als huisdieren.

Ik zou echt aanraden om een foto te sturen naar iemand die gespecialiseerd is in paddenstoelen, omdat ze het best geplaatst zijn om je te helpen uitzoeken welke paddenstoel het is. Het minimaliseren van de opname van het toxine is van cruciaal belang, dus het identificeren van de paddenstoel in kwestie kan een tijdje achterin zitten. Sommige paddenstoelen zien eruit als de paraplusoort met boswezens die zich eronder verstoppen, afgebeeld in kinderboeken.