Welke tuinpaddestoelen zijn eetbaar?

Als je het nog nooit eerder hebt geprobeerd, kan het moeilijk lijken om je eigen eetbare paddenstoelen te kweken, zelfs voor een ervaren tuinman, White Caps. Paddestoelen vallen in drie categorieën: eetbaar, giftig en oneetbaar.

Welke tuinpaddestoelen zijn eetbaar?

Als je het nog nooit eerder hebt geprobeerd, kan het moeilijk lijken om je eigen eetbare paddenstoelen te kweken, zelfs voor een ervaren tuinman, White Caps. Paddestoelen vallen in drie categorieën: eetbaar, giftig en oneetbaar. Schimmels die algemeen bekend staan als eetbaar zijn, zijn onder meer bladerpaddestoelen, sommige (maar niet alle) soorten die worden aangetroffen in gazonfeeën, knoppaddenstoelen, portobellos en cremini's, een variëteit met ronde toppen met wilde neven in Alberta, merkte Schulz op. Champignons vallen in drie categorieën: eetbaar, giftig en oneetbaar.

Schimmels die algemeen bekend staan als eetbaar zijn, zijn onder meer bladerpaddestoelen, sommige (maar niet alle) soorten die worden aangetroffen in gazonfeeën, knoppaddestoelen, portobellos en cremini - een variëteit met ronde toppen met wilde neven in Alberta, merkte Schulz op. Hen-of-the-woods zijn grijsbruin van kleur, terwijl de onderkant van de doppen en takachtige steel wit zijn, hoewel de kleur kan variëren. Een nuttige aanwijzing bij het identificeren van kippenvan-de-bossen is dat het geen kieuwen heeft en dat de onderkant van de dop kleine poriën heeft, die aan de randen het kleinst zijn. Hen-of-the-woods zijn vrij voedzaam en bevatten vooral veel B-vitamines folaat, niacine (B) en riboflavine (B), die allemaal betrokken zijn bij het energiemetabolisme en cellulaire groei (4,.

Van glucanen geïsoleerd uit kippen van het bos is aangetoond dat ze immuunversterkende eigenschappen hebben in dierstudies (. Hen-of-the-woods hebben een hartige, rijke smaak en zijn heerlijk als ze worden toegevoegd aan roerbakgerechten, sautées, graangerechten en soepen. Populair bij beginnende paddenstoelenjagers, worden kippen van het bos vaak aangetroffen aan de voet van een eik. Ze zijn grijsbruin van kleur en lijken op de gegolfde staartveren van een zittende kip.

Oesterzwammen hebben dik, wit, mild smakend vlees dat een verscheidenheid aan voedingsstoffen bevat. Ze bevatten bijzonder veel B-vitamines, waaronder niacine (B) en riboflavine (B), evenals de mineralen kalium, koper, ijzer en zink (11, 1.Ze bevatten ook krachtige ontstekingsremmende plantaardige verbindingen, waaronder triterpenoïden, glycoproteïnen en lectines, die enige bescherming kunnen bieden tegen chronische ziekte (1.Testbuisonderzoek toont bijvoorbeeld aan dat oesterzwammen eigenschappen hebben die helpen bij het bestrijden van prostaat-, dikke darm- en borstkankercellen). Menselijke studies ontbreken echter (13, 1.Zwavelplankpaddestoelen groeien op hardhoutbomen in Noord-Amerika en Europa). Ze zijn wijd verspreid ten oosten van de Rocky Mountains in de Verenigde Staten (1.Opgemerkt moet worden dat er zwavelplank-look-alike Laetiporus-soorten bestaan.

Ze groeien op naaldbomen moeten worden vermeden, omdat ze bij sommige mensen ernstige allergische reacties kunnen veroorzaken (1.Veel zwavel plankpaddestoelen kunnen aan een enkele boom groeien, waarbij individuele paddenstoelen zwaarder worden dan 50 pond (23 kg) (1.Zoals de meeste paddenstoelen, bevatten zwavel plankpaddenstoelen weinig calorieën en bieden een goede hoeveelheid voedingsstoffen, waaronder vezels, vitamine C, kalium, zink, fosfor en magnesium (1.Zwavelplankpaddestoelen bevatten ook plantaardige verbindingen, waaronder polysacchariden, eburicoïnezuur en kaneelzuur. Het is aangetoond dat ze schimmelwerende, tumorremmende en antioxiderende eigenschappen hebben in proefbuis- en dierstudies (18, 19, 20, 2.Hen-of-the-woods, oester en zwavelplankpaddestoelen zijn veilige, heerlijke en voedzame wilde variëteiten die worden gewaardeerd door paddenstoelenjagers. Controleer daarnaast of de stuurpenbevestiging zich aan de basis van de dop bevindt en volledig langs de onderste rand is bevestigd. Niet onder de pet zoals een rok of paraplu.

Grotere kunnen worden gemaakt tot champignonbouillon. Niet alle paddenstoelen zijn eetbare paddenstoelen, maar de meeste paddenstoelen die op het gazon worden aangetroffen, zijn veilig om te eten. Het komt zeer zelden voor dat dodelijke paddenstoelen in een gazon groeien; het gebeurt echter wel, dus u moet er zeker van zijn voordat u een van de paddenstoelen op uw gazon eet. In het geval dat u een niet-geïdentificeerde paddenstoel eet, zoek dan naar lastige symptomen en zoek medische hulp.

Om te weten of een paddenstoel eetbaar is of niet, moet je genoeg weten over die specifieke paddenstoel om zeker te weten. Omdat je niet altijd weet welke paddenstoelen giftig zijn en welke eetbaar zijn, is het goed om jezelf een beetje te onderwijzen zodat je geen gevaarlijke fout maakt. Geschikt voor grote containers op een zonnige positie, het is een geweldige optie voor stadstuinen vanwege de vervuilingstolerantie. Hoewel deze en vele andere paddenstoelen veilig zijn om te consumeren, kan het eten van variëteiten zoals de doodskap, valse morieljes en Conocybe filaris ernstige nadelige gezondheidseffecten en zelfs de dood veroorzaken.

Persoonlijk ben ik geen fan van oesterzwammen, dus ik laat ze met rust als ik ze passeer in het bos, maar anderen lijken hier dol op te zijn. Dat gezegd hebbende, is het het beste om het zoeken naar wilde, eetbare paddenstoelen over te laten aan professionele mycologen (wetenschappers die schimmels bestuderen). Een van de gemakkelijkste paddenstoelen om te identificeren, niets lijkt echt op een kip van het bos paddestoel. Puffballs worden vaak de ontbijtpaddenstoel genoemd omdat ze zo goed passen bij omeletten en ontbijtburrito's.

Ongeacht of je je paddenstoelen schoonmaakt voordat je ze opbergt, bewaar ze in een bak met goede luchtstroom, zoals een papieren zak. Iedereen heeft gehoord over giftige paddenstoelen die in het bos groeien, maar paddenstoelen zijn overal te vinden, zelfs in je eigen tuin. Beginnende paddenstoelenjagers moeten echter samenwerken met experts die ervaring hebben met het identificeren van paddenstoelen, zodat ze kunnen leren hoe ze paddenstoelen op de juiste manier kunnen identificeren en hanteren. Het punt is, zowel morieljes als cantharellen hebben giftige look-alikes, en ik zie constant dat mensen enorme oogsten van look-alikes posten op paddenstoelenforums die opscheppen over hun trek.

Vers of gebakken geserveerd, veel wilde paddenstoelen gaan van bos naar tafel, maar weten welke veilig zijn bij het oogsten van deze zomerse delicatesse. De Britse eilanden zijn de thuisbasis van een fenomenale 15.000 soorten schimmels en wilde paddenstoelen, die in verschillende habitats voorkomen, maar meestal in bossen, velden en grasland, maar je hebt misschien het geluk om wat in je eigen tuin te zien groeien. Ik gebruik ze als gratis paddenstoel op hamburgers of in pasta, maar ze kunnen ook worden omgezet in imitatie pizzakorstjes of mozzarellastokjes. .