Welke tuinpaddestoelen zijn giftig?

Er zijn duizenden wilde paddenstoelensoorten in Noord-Amerika, en 250 daarvan staan bekend als giftig, maar laat je niet voor de gek houden door hun kleine aantallen. Giftige wilde paddenstoelen kunnen op elk gazon groeien en sommige lijken op gewone eetbare paddenstoelen.

Welke tuinpaddestoelen zijn giftig?

Er zijn duizenden wilde paddenstoelensoorten in Noord-Amerika, en 250 daarvan staan bekend als giftig, maar laat je niet voor de gek houden door hun kleine aantallen. Giftige wilde paddenstoelen kunnen op elk gazon groeien en sommige lijken op gewone eetbare paddenstoelen. Het beste wat je kunt doen, is ze verwijderen wanneer ze opduiken en je kind leren ze gewoon te vermijden. Het is verstandig om aan te nemen dat elk type paddenstoel dat in je tuin groeit gevaarlijk is, en het is essentieel om je kind te leren nooit paddenstoelen aan te raken of te eten die hij ontdekt tijdens het buiten spelen.

Ongeveer 100 soorten paddenstoelen kunnen een negatieve reactie veroorzaken als ze worden ingenomen, maar het is een uitdaging om te weten of een paddenstoel veilig of giftig is. Daarom kunt u het beste alle paddenstoelen verwijderen die u of uw kind in de achtertuin ontdekt, vooral als uw kind nieuwsgierig is of de neiging heeft dingen in zijn mond te stoppen. Champignons met een rode kleur op de dop of stengel zijn ook giftig of sterk hallucinogeen. De meest beruchte roodgekleurde paddenstoel is Amanita muscaria, die al duizenden jaren wordt geconsumeerd om visioenen te produceren.

In grote hoeveelheden kan zelfs deze paddo dodelijk zijn. Andere Amanita-soorten hebben ook deze kleur en zijn veel minder goedaardig. Voor sommige soorten paddestoelen zullen de effecten zeer snel optreden, voor anderen kan het 6 tot 24 uur duren voordat je enige impact voelt. Kapoor raadt mensen aan geen wilde paddenstoel te consumeren die niet door een expert is geïdentificeerd.

Ik ging paddenstoelen zoeken in de koeienweide van mijn vrienden en kwam terug met een behoorlijke hoeveelheid en assortiment. Ten slotte, wees niet te boos als je niet altijd een paddenstoel kunt identificeren, ik heb mijn hele leven wilde paddenstoelen geplukt en vind nog steeds de vreemde paddenstoel waar ik niet 100% zeker van kan zijn. Misselijkheid, braken, buikpijn en diarree zijn de meest voorkomende symptomen van initiële paddestoelvergiftiging, maar Dr. Sommige Britse paddenstoelen zijn gemakkelijk te identificeren, dus vrij veilig om te eten, de Giant Puffball, Beefsteak Fungus, Porseleinen schimmel, Bloemkoolschimmel, Dryads zadel, de egelschimmel, als je veel geluk hebt, de Truffel, Wood Ears (zolang ze groeien op ouderling) en Chicken of the Woods (zolang het maar niet aan een taxusboom groeit).

Als je je aan de bovenstaande regels houdt, mis je een aantal goede eetbare paddenstoelen, maar nog belangrijker, vermijd je giftige boletes. Slechts ongeveer 3% van de bekende paddenstoelensoorten is giftig en de symptomen van vergiftiging kunnen variëren van gastro-intestinaal ongemak tot leverfalen en overlijden, afhankelijk van het type ingenomen toxine. Deze zijn niet definitief omdat veel eetbare soorten ook deze kenmerken vertonen, maar als je ze opmerkt, zijn ze een goede indicatie dat je de paddenstoel met rust moet laten. De meest voorkomende symptomen van paddestoelvergiftiging zijn buikpijn, overgeven en diarree, die al dan niet bloederig kan zijn.

Als je paddenstoelen in je tuin ziet, verwijder ze dan onmiddellijk om de kans te verkleinen dat je kind nieuwsgierig zal zijn en ze te proeven. En omdat sommige delen van het land een warm en drassig einde van de zomer hadden, kan er een paddestoelboom aan de horizon zijn, waaronder een grote bloei van giftige variëteiten, zegt kritische zorgarts Aanchal Kapoor, MD. Identificatie is niet eenvoudig, met veel paddenstoelen met vergelijkbare, soms giftige lookalikes, dus het is een goed idee om een veldgids of paddestoelboek te gebruiken om je te helpen uitzoeken wat je ziet. Vandaag 26 maart heb ik de fleece eraf gehaald en eronder zaten zes prachtige paddenstoelen van ongeveer 4 inch breed met witte platte toppen die heerlijk schilden en ruiken naar paddenstoelen.

Ik vond een paar kleine paddenstoelen van ongeveer een halve inch in Herman Park dikke dop, een beetje golvend roze met geel gemengd. Een paar uur zoeken naar paddenstoelen is leuk en lonend, maar houd je aan de regel dat als je niet absoluut zeker bent van de identiteit van een paddenstoel, deze dan niet plukt of consumeer.