Zijn achtertuinpaddenstoelen giftig om aan te raken?

Herinner je kind eraan om ook geen paddenstoelen aan te raken. Hoewel het niet zo waarschijnlijk is dat er iets gebeurt door simpelweg de paddenstoel aan te raken, zijn huidreacties mogelijk, dus het is het beste om uw kind te leren ver weg te blijven.

Zijn achtertuinpaddenstoelen giftig om aan te raken?

Herinner je kind eraan om ook geen paddenstoelen aan te raken. Hoewel het niet zo waarschijnlijk is dat er iets gebeurt door simpelweg de paddenstoel aan te raken, zijn huidreacties mogelijk, dus het is het beste om uw kind te leren ver weg te blijven. Dezelfde paddenstoelen die uw kind kunnen schaden, kunnen ook uw huisdieren schaden. Hoewel er veel minder giftige paddenstoelen zijn in de VS, S.

Dan zijn er eetbaar, voor iedereen zonder training of deskundige kennis, kunnen gazonpaddenstoelen het beste wegblijven. De meeste volwassenen weten beter dan een gazonpaddestoel te consumeren, maar jonge kinderen en huisdieren hebben niet de redeneermogelijkheden om de schimmel uit hun mond te houden; als het er interessant en smakelijk uitziet, wordt het verleidelijk. Er zijn duizenden wilde paddenstoelensoorten in Noord-Amerika, en 250 daarvan staan bekend als giftig, maar laat je niet voor de gek houden door hun kleine aantallen. Giftige wilde paddenstoelen kunnen op elk gazon groeien, en sommige lijken op gewone eetbare paddenstoelen.

Het beste wat je kunt doen, is ze verwijderen wanneer ze opduiken en je kind leren ze gewoon te vermijden. ZIJN GAZONPADDESTOELEN GIFTIG EN HOE HERKEN IK ZE? Zijn je gazonpaddestoelen giftig? De duidelijke meerderheid van de wilde paddenstoelen is niet giftig, maar het verschil is moeilijk te zien, en veel giftige paddenstoelen worden gemascareerd als hun eetbare tegenhangers. Er zijn enkele algemene regels voor het identificeren van giftige paddenstoelen, maar deze zijn niet perfect, en de beste optie is altijd vermijden. Zoek naar witte kieuwen, in plaats van bruin, een rok of ring op de stengel, een bolvormige basis of rood op de dop of stengel.

Het verwijderen en vermijden van inslikken zijn de beste opties als het gaat om gazonpaddestoelen. Maar wat doe je als iemand er een inneemt? Als uw kind of huisdier een wilde paddenstoel inneemt, moet u onmiddellijk medische hulp inroepen. Zoek een spoedeisende hulp of dierenarts en neem een monster van de paddenstoel die ze bij je hebben gegeten. De ER-arts en dierenarts moeten het monster analyseren om te bepalen of het giftig was en wat het verloop van de behandeling is.

Ze moeten misschien samenwerken met een paddenstoelenexpert. De behandeling varieert van braken tot het drinken van actieve kool en het nemen van een tegengif. Na inname van een giftige paddenstoel kunt u maagpijn, braken en diarree verwachten die bloederig kunnen zijn. Dit zijn de meest voorkomende symptomen, maar andere kunnen voorkomen, waaronder de dood.

Verwijder alle paddenstoelen die op uw gazon of de schors van uw bomen groeien. Zonder deskundige kennis van paddenstoelensoorten kun je beter de paddenstoelen weggooien. Dit beschermt u, uw kinderen en uw huisdieren tegen mogelijk schadelijke schimmels. Als uw huidige gazonzorgverlener geen probleem met paddenstoelen aanpakt, overweeg dan een service zoals Mowbot.

Mowbot is een milieuvriendelijke gazononderhoudsservice die gebruikmaakt van robotmaaiers en apparatuur op batterijen om uw gazon het hele jaar door te verzorgen, inclusief het elimineren van gazonpaddestoelen. Gebruik Mowbot om uw kinderen veilig, uw huisdieren veilig en uw tuin veilig te houden. Zelfs als een toxine fataal is, is het zinloos om wilde paddenstoelen te hanteren. Hoewel het aanraken van een giftige paddenstoel je ziek kan maken, is het niet fataal.

Ondanks alle horrorverhalen die je misschien hebt gehoord, zijn de meeste gazonpaddestoelen volkomen onschadelijk. Dat betekent niet dat jij of je kinderen ze zouden moeten eten, maar als je huisdier er per ongeluk een eet, zou het goed moeten komen. Wanneer mensen een gevaarlijke paddenstoel verwarren met een eetbare paddenstoel, is het gemakkelijk om vergiftigd te raken door paddenstoelen. Over het algemeen reageren paddenstoelen goed op vocht en zware regenval vult de lucht en grond met vocht, wat paddenstoelen helpt gedijen.

Het meest voor de hand liggende kenmerk dat hen onderscheidt van eetbare paddenstoelen zijn de groenachtige kieuwen van een volwassen parasol met groene sporen. Gezien het risico is het belangrijk om voorzichtig te zijn bij het eten van paddenstoelen die door jou, een vriend of iemand anders zijn verzameld zonder uitgebreide kennis van wilde paddenstoelen. En als je een app-persoon bent, zijn er verschillende uitstekende apps voor het identificeren van paddenstoelen die je kunnen helpen paddestoelen in de achtertuin te identificeren. Welke je gebruikt hangt af van je klimaat, paddestoeltype en hoe snel je je eerste paddenstoelenoogst wilt hebben.

Ze zijn geweldig op pizza en decadent in soepen en sauzen, maar als je op het punt staat te koken met champignons die je zelf hebt geplukt, ga dan voorzichtig te werk. Herhaal het proces meerdere keren per dag gedurende een week, en je zult een dramatische vermindering van paddenstoelen zien. Als je dagelijks rond paddenstoelen werkt, zorg er dan voor dat je de juiste veiligheidsuitrusting gebruikt en zorg ervoor dat de kamer goed geventileerd is. Meer dan 95% van de tijd identificeren amateur-paddenstoelenverzamelaars de paddenstoel verkeerd en worden daardoor ziek.

Giftige paddenstoelen groeien zeer zelden op woonwerven, en als ze dat doen, zijn er een paar opvallende kenmerken die u kunt leren herkennen om uw gezin te beschermen. Eet geen van de paddenstoelen die in je tuin groeien, sommige wilde paddenstoelen zijn giftig als je ze consumeert. Maar de meest voorkomende achtertuinpaddestoelen zijn onschadelijk en spelen een belangrijke rol in het ecosysteem van uw achtertuin. Als je overtollig riet hebt, meer dan 1,3 cm (0,5 inch), absorbeert het vocht en vormt het een voedselbron voor paddenstoelen.

Slechts ongeveer 3% van de bekende paddenstoelensoorten is giftig en de symptomen van vergiftiging kunnen variëren van gastro-intestinaal ongemak tot leverfalen en de dood, afhankelijk van het type toxine dat wordt ingenomen. De schimmel die sprookjesringen veroorzaakt, zit de hele tijd in de grond en produceert mogelijk niet actief paddenstoelen, maar doet iets heel interessants. .