Zijn de paddenstoelen die in je tuin groeien giftig?

Raak niet in paniek over gif Ondanks horrorverhalen die je misschien hebt gehoord, zijn de meeste gazonpaddestoelen volkomen onschadelijk. Dat betekent niet dat jij of je kinderen ze zouden moeten eten, maar als je huisdier er per ongeluk een eet, zou het goed moeten komen.

Zijn de paddenstoelen die in je tuin groeien giftig?

Raak niet in paniek over gif Ondanks horrorverhalen die je misschien hebt gehoord, zijn de meeste gazonpaddestoelen volkomen onschadelijk. Dat betekent niet dat jij of je kinderen ze zouden moeten eten, maar als je huisdier er per ongeluk een eet, zou het goed moeten komen. Er zijn duizenden wilde paddenstoelensoorten in Noord-Amerika, en 250 daarvan staan bekend als giftig, maar laat je niet voor de gek houden door hun kleine aantallen. Giftige wilde paddenstoelen kunnen op elk gazon groeien en sommige lijken op gewone eetbare paddenstoelen.

Het beste wat je kunt doen, is ze verwijderen wanneer ze opduiken en je kind leren ze gewoon te vermijden. Het is verstandig om aan te nemen dat elk type paddenstoel dat in je tuin groeit gevaarlijk is, en het is essentieel om je kind te leren nooit paddenstoelen aan te raken of te eten die hij ontdekt tijdens het buiten spelen. Ongeveer 100 soorten paddenstoelen kunnen een negatieve reactie veroorzaken als ze worden ingenomen, maar het is een uitdaging om te weten of een paddenstoel veilig of giftig is. Daarom kunt u het beste alle paddenstoelen verwijderen die u of uw kind in de achtertuin ontdekt, vooral als uw kind nieuwsgierig is of de neiging heeft dingen in zijn mond te stoppen.

Zelfs het wassen of koken van giftige paddenstoelen maakt ze niet minder gevaarlijk, dus als er zelfs maar een vraag is, gooi hem dan weg. Dit is geen uitgebreide lijst van symptomen, die variëren afhankelijk van het type paddenstoel dat uw kind heeft geconsumeerd, maar het zijn vroege tekenen van toxiciteit. De beste manier van handelen is om de omgeving in je achtertuin minder aantrekkelijk te maken voor paddenstoelen en de voedselbronnen van de schimmels te verminderen. Schilferige doppen, bolvormige bases, rode paraplustelen en witte kieuwen identificeren kenmerken van gazonpaddenstoelen in de Amanita-familie, die mogelijk fataal zijn voor zowel huisdieren als mensen.

Veel katten houden van de visgeur van Amanita-paddenstoelen, dus het is cruciaal om je kat goed in de gaten te houden als het in de herfst en in de vroege winter wordt toegestaan, wanneer paddenstoelen meestal van nature groeien. Andere paddenstoelen, zoals de hardgerolde puffball of de dodengel, zien eruit als normale witte knoppaddestoelen, maar zijn in feite giftig. Parasols met groene sporen worden gemakkelijk aangezien voor eetbare paddenstoelen omdat hun uiterlijk vergelijkbaar is, en ze ruiken en smaken champignonachtig. Als u weet of zelfs vermoedt dat iemand wilde paddenstoelen heeft ingenomen, bel dan uw arts, ga naar de eerste hulp of neem onmiddellijk contact op met Poison Control.

Nu ik mijn onderzoek naar gazonpaddestoelen en de gevaren die ze met zich meebrengen heb besproken, heb je misschien wat vragen. Iets om te overwegen is dat significante veranderingen in de pH-waarde van de bodem de groei van nabijgelegen planten kunnen remmen. Een andere leuke manier om reishi-paddenstoelen te kweken, is door ze buiten in de grond te kweken met behulp van een volledig gekoloniseerd vruchtblok. Misselijkheid, braken, buikpijn en diarree zijn de meest voorkomende eerste symptomen van paddestoelvergiftiging, maar Dr.

Witte kieuwen, een bolvormige basis en rode en schilferige doppen zijn enkele veelvoorkomende indicatoren van giftige paddenstoelen. Kapoor raadt mensen aan geen wilde paddenstoel te consumeren die niet door een expert is geïdentificeerd. Hoewel sommige mensen het geluk hebben gigantische puffballs in hun achtertuin te hebben, zijn kleinere puffballsoorten tot 5 cm groot enkele van de meest voorkomende paddenstoelen in de achtertuin. Door regelmatig een fungicide aan te brengen en te veel water geven van uw gazon te voorkomen, kunt u voorkomen dat giftige paddenstoelen op uw gazon groeien.