Zijn gazonpaddestoelen giftig?

Raak niet in paniek over gif Ondanks horrorverhalen die je misschien hebt gehoord, zijn de meeste gazonpaddestoelen volkomen onschadelijk. Dat betekent niet dat jij of je kinderen ze zouden moeten eten, maar als je huisdier er per ongeluk een eet, zou het goed moeten komen.

Zijn gazonpaddestoelen giftig?

Raak niet in paniek over gif Ondanks horrorverhalen die je misschien hebt gehoord, zijn de meeste gazonpaddestoelen volkomen onschadelijk. Dat betekent niet dat jij of je kinderen ze zouden moeten eten, maar als je huisdier er per ongeluk een eet, zou het goed moeten komen. Er zijn duizenden wilde paddenstoelensoorten in Noord-Amerika, en 250 daarvan staan bekend als giftig, maar laat je niet voor de gek houden door hun kleine aantallen. Giftige wilde paddenstoelen kunnen op elk gazon groeien en sommige lijken op gewone eetbare paddenstoelen.

Het beste wat je kunt doen, is ze verwijderen wanneer ze opduiken en je kind leren ze gewoon te vermijden. Tenzij je een expert bent, is het bepalen van het verschil tussen eetbare en giftige paddenstoelen een riskant spel met weinig beloning. Gazonpaddestoelen kunnen net zo giftig zijn als alle andere paddenstoelen, dus het is de veiligste optie om ze te vermijden. Als u of uw huisdier per ongeluk een giftige paddenstoel binnenkrijgt, zoek dan onmiddellijk medische hulp.

Om de beste resultaten te krijgen, moet u uw gazon na het aanbrengen water geven, zodat de fungiciden in de grond kunnen komen om zowel de sporen als de schimmel zelf te doden. Als je de voedselbron verwijdert (ook bekend als de gevallen bladeren en organisch materiaal), verkleint dit de kans op groei van gazonpaddestoelen. De schimmel die sprookjesringen veroorzaakt, zit de hele tijd in de grond en produceert mogelijk niet actief paddenstoelen, maar doet iets heel interessants. Paddestoelen en paddestoelen groeien door rottende organische afvalbladeren, oude grasstekken, dierlijk afval, begraven hout, boomstronken en dode boomwortels te consumeren.

Een paddenstoelmonster kan de arts helpen bij het identificeren van het gif waarop uw kind reageert, zodat passende interventie kan plaatsvinden. Door te voorkomen dat uw gazon te veel water geeft, ontmoedigt u eventuele schimmelsporen in uw grond om te ontkiemen. De meeste volwassenen weten beter dan een gazonpaddestoel te consumeren, maar jonge kinderen en huisdieren hebben niet de redeneermogelijkheden om de schimmel uit hun mond te houden; als het er interessant en smakelijk uitziet, wordt het verleidelijk. Houd er rekening mee dat azijn niet-selectief is en alles zal doden waarmee het in contact komt, dus gebruik dit niet op gazons als u het wilt bewaren.

Giftige paddenstoelen vallen de lever van een hond aan, daarom vertonen honden soms een gele verkleuring van de huid of het wit van de ogen na het eten van een (of meerdere). Paddenstoelen foerageren is een activiteit die eeuwen teruggaat en tegenwoordig een steeds populairder tijdverdrijf is geworden. Probeer in geval van twijfel te voorkomen dat uw huisdier gazonpaddestoelen eet die u ziet door ze zelf te verwijderen, te voorkomen dat uw huisdier op gebieden komt waarvan u weet dat paddenstoelen zullen groeien, of uw hond een commando te leren zodat ze weten dat ze ze niet moeten eten. Natuurlijk kun je helemaal voorkomen dat je giftige paddenstoelen inneemt als je weet wat je zoekt.

Morieljes en valse morieljes, cantharellen en jack o'lantern paddenstoelen, honingpaddenstoelen en Galerina-paddenstoelen zijn allemaal voorbeelden van deze dodelijke combinaties. Veel onschadelijke paddenstoelen hebben giftige look-alikes, dus het is cruciaal om het verschil tussen hen te begrijpen. Enkele tekenen dat uw hond een giftige paddenstoel heeft geconsumeerd, zijn braken, diarree, speekselvloed, geelzucht, struikelen of verdoving, duizeligheid, geel tandvlees en ogen, toevallen en coma. Een ring rond het bovenste deel van de paddenstoelenstengel of het onderste deel van de stengel of een basis in de vorm van een bol zijn extra kenmerken van giftige paddenstoelen.