Zijn paddenstoelen in de achtertuin gevaarlijk?

Raak niet in paniek over gif Ondanks horrorverhalen die je misschien hebt gehoord, zijn de meeste gazonpaddestoelen volkomen onschadelijk. Dat betekent niet dat jij of je kinderen ze zouden moeten eten, maar als je huisdier er per ongeluk een eet, zou het goed moeten komen.

Zijn paddenstoelen in de achtertuin gevaarlijk?

Raak niet in paniek over gif Ondanks horrorverhalen die je misschien hebt gehoord, zijn de meeste gazonpaddestoelen volkomen onschadelijk. Dat betekent niet dat jij of je kinderen ze zouden moeten eten, maar als je huisdier er per ongeluk een eet, zou het goed moeten komen. Er zijn duizenden wilde paddenstoelensoorten in Noord-Amerika, en 250 daarvan staan bekend als giftig, maar laat je niet voor de gek houden door hun kleine aantallen. Giftige wilde paddenstoelen kunnen op elk gazon groeien en sommige lijken op gewone eetbare paddenstoelen.

Het beste wat je kunt doen, is ze verwijderen wanneer ze opduiken en je kind leren ze gewoon te vermijden. Het is verstandig om aan te nemen dat elk type paddenstoel dat in je tuin groeit gevaarlijk is, en het is essentieel om je kind te leren nooit paddenstoelen aan te raken of te eten die hij ontdekt tijdens het buiten spelen. Ongeveer 100 soorten paddenstoelen kunnen een negatieve reactie veroorzaken als ze worden ingenomen, maar het is een uitdaging om te weten of een paddenstoel veilig of giftig is. Daarom kunt u het beste alle paddenstoelen verwijderen die u of uw kind in de achtertuin ontdekt, vooral als uw kind nieuwsgierig is of de neiging heeft dingen in zijn mond te stoppen.

Afhankelijk van het type paddenstoel en de grootte van uw hond, kan het eten van slechts twee paddenstoelen leiden tot ernstige ziekte of de dood. Herhaal het proces meerdere keren per dag gedurende een week, en je zult een dramatische vermindering van paddenstoelen zien. Fungiciden werken vaak niet goed op paddenstoelen omdat ze niet diep genoeg in de grond dringen om het mycelium te bereiken en de schimmel te doden. Slechts ongeveer 3% van de bekende paddenstoelensoorten is giftig en de symptomen van vergiftiging kunnen variëren van gastro-intestinaal ongemak tot leverfalen en overlijden, afhankelijk van het type ingenomen toxine.

Hoewel de valse parasol de meest ingenomen giftige paddenstoel in Noord-Amerika is, is hij gelukkig niet dodelijk. De ruige inktdop, ook wel bekend als de ruige manen of pruik van de advocaat, is een andere paddenstoel die vaak in achtertuinen voorkomt. Weten wat een paddenstoel als gevaarlijk classificeert, is een manier om het risico te verkleinen dat uw kind er een probeert te eten die niet veilig is. Hoewel de ruwe toxiciteit bekend was, werd eerder aangenomen dat het koken van de paddenstoel het veilig maakte om te eten.

Dan zijn er eetbaar, voor iedereen zonder training of deskundige kennis, kunnen gazonpaddestoelen het beste wegblijven. Als je paddenstoelen in je gazon hebt, weet je nu dat ze hard aan het werk zijn om houtachtig organisch materiaal in de grond af te breken. De ringloze honingpaddenstoel is dezelfde familie als de honingpaddenstoel, en beide komen veel voor op stedelijke werven in de nazomer tot de herfst. Andere paddenstoelen, zoals de hardgerolde puffball of de dodengel, zien eruit als normale witte knoppaddestoelen, maar zijn in feite giftig.

Hoewel deze paddenstoel bij sommige mensen spijsverteringsproblemen kan veroorzaken, zijn er veel stammen over de hele wereld die het zonder problemen eten. Het duurt langer om je eerste oogst te krijgen, maar je kunt nog vele jaren blijven oogsten totdat de paddenstoelen de boomstammen volledig hebben afgebroken. En als je een app-persoon bent, zijn er verschillende uitstekende apps voor het identificeren van paddenstoelen die je kunnen helpen bij het identificeren van paddenstoelen in de achtertuin. Iets om op te merken is dat sommige paddenstoelen in dezelfde familie als ruige inktdoppen niet goed mengen met alcohol en wanneer ze worden geconsumeerd met alcohol, een mild gif produceren.