Zijn paddenstoelen in de achtertuin veilig om te eten?

Raak niet in paniek over gif Ondanks horrorverhalen die je misschien hebt gehoord, zijn de meeste gazonpaddestoelen volkomen onschadelijk. Dat betekent niet dat jij of je kinderen ze zouden moeten eten, maar als je huisdier er per ongeluk een eet, zou het goed moeten komen.

Zijn paddenstoelen in de achtertuin veilig om te eten?

Raak niet in paniek over gif Ondanks horrorverhalen die je misschien hebt gehoord, zijn de meeste gazonpaddestoelen volkomen onschadelijk. Dat betekent niet dat jij of je kinderen ze zouden moeten eten, maar als je huisdier er per ongeluk een eet, zou het goed moeten komen. Er zijn duizenden wilde paddenstoelensoorten in Noord-Amerika, en 250 daarvan staan bekend als giftig, maar laat je niet voor de gek houden door hun kleine aantallen. Giftige wilde paddenstoelen kunnen op elk gazon groeien en sommige lijken op gewone eetbare paddenstoelen.

Het beste wat je kunt doen, is ze verwijderen wanneer ze opduiken en je kind leren ze gewoon te vermijden. Het is verstandig om aan te nemen dat elk type paddenstoel dat in je tuin groeit gevaarlijk is, en het is essentieel om je kind te leren nooit paddenstoelen aan te raken of te eten die hij ontdekt tijdens het buiten spelen. Ongeveer 100 soorten paddenstoelen kunnen een negatieve reactie veroorzaken als ze worden ingenomen, maar het is een uitdaging om te weten of een paddenstoel veilig of giftig is. Daarom kunt u het beste alle paddenstoelen verwijderen die u of uw kind in de achtertuin ontdekt, vooral als uw kind nieuwsgierig is of de neiging heeft dingen in zijn mond te stoppen.

Paddestoelen vallen in drie categorieën: eetbaar, giftig en oneetbaar. Schimmels die algemeen bekend staan als eetbaar zijn, zijn onder meer bladerpaddestoelen, sommige (maar niet alle) soorten die worden aangetroffen in gazonfeeën, knoppaddenstoelen, portobellos en cremini's, een variëteit met ronde toppen met wilde neven in Alberta, merkte Schulz op. Niet alle paddenstoelen zijn eetbare paddenstoelen, maar de meeste paddenstoelen op het gazon zijn veilig om te eten. Het is zeer zeldzaam om dodelijke paddenstoelen in een gazon te vinden; het gebeurt echter wel, dus je moet er zeker van zijn voordat je een van de paddenstoelen op je gazon eet.

Paddestoelen zijn niet giftig om aan te raken. In feite is dit een veel voorkomende misvatting. Als je niet geïnteresseerd bent in het plukken van paddenstoelen voor consumptie, dan wil je ze waarschijnlijk kwijt. Dus je haalt je handschop eruit en begint de schimmels uit te graven en ze met je blote handen aan te raken.

Als je giftige paddenstoelen of paddenstoelen ziet waar je niet zeker van bent in je achtertuin, zorg er dan voor dat je ze zo snel mogelijk verwijdert om vergiftiging te voorkomen. Naast de soort en hun kenmerken zijn er ook dingen die je moet vermijden bij het zoeken naar veilig te eten paddenstoelen. Wanneer deze paddenstoel klaar is om te sporen, scheiden de kieuwen een inktzwarte vloeistof af gevuld met sporen die op de grond druppelen. De meest voorkomende gevaarlijke paddenstoelen zijn die van het geslacht Amanita, vooral Amanita phalloides, toepasselijk „death cap-paddenstoelen” genoemd.

Verzamel indien mogelijk een monster van de paddenstoel in een plastic zak om de arts van uw kind of de arts op de eerste hulp te laten zien, beveelt het Children's Hospital of Philadelphia aan. Iets om op te merken is dat sommige paddenstoelen in dezelfde familie als ruige inktdoppen niet goed mengen met alcohol en wanneer ze worden geconsumeerd met alcohol, een mild gif produceren. Als je paddenstoelen in je tuin ziet, verwijder ze dan onmiddellijk om de kans te verkleinen dat je kind nieuwsgierig zal zijn en ze te proeven. Paddestoelen, zelfs de giftige, zijn niet gevaarlijk om aan te raken omdat het toxine niet door de huid wordt opgenomen.

Als uw kind een giftige paddenstoel heeft gegeten, zal de arts waarschijnlijk een paddenstoelenexpert raadplegen om de beste behandeling te bedenken. Als de binnenkant een paddestoelvorm, kieuwen of een zwarte, bruine, gele of paarse kleur bevat, gooi dan de paddenstoel weg. In het geval van Amanita-paddestoelvergiftiging worden de symptomen meestal 6 tot 24 uur vertraagd, tegen die tijd zijn de gifstoffen volledig opgenomen. Het enige opmerkelijke verschil tussen de twee is dat de ringloze honingpaddenstoel geen ring aan de stengel heeft.

Het meest voor de hand liggende kenmerk dat hen onderscheidt van eetbare paddenstoelen zijn de groenachtige kieuwen van een volwassen parasol met groene sporen. Gastro-intestinale stoornissen zoals diarree, buikpijn, misselijkheid en braken komen vaak voor bij paddestoelvergiftiging. Een andere is om regelmatig over je tuin te lopen, vooral tijdens het regenseizoen, en paddenstoelen te plukken die je tegenkomt.