Zullen paddenstoelen mijn tuin verpesten?

De overgrote meerderheid van schimmels is gunstig. Het zijn ontbinders die dood en rottend organisch materiaal afbreken, zoals stronken, oude wortels of bladeren.

Zullen paddenstoelen mijn tuin verpesten?

De overgrote meerderheid van schimmels is gunstig. Het zijn ontbinders die dood en rottend organisch materiaal afbreken, zoals stronken, oude wortels of bladeren. De meeste paddenstoelen beschadigen gazons of tuinen niet; ze zijn gewoon onooglijk hinderlijk. Paddestoelen die in het gazon, op mulch of in de tuin groeien, kunnen je doen afvragen of er iets mis is.

Vaak is ons eerste instinct om 'paddo's' kwijt te raken, maar paddenstoelen die in uw gazon of tuin groeien, zijn tekenen van een gezonde grond die veel organisch materiaal bevat. Prachtige werken van de natuur, paddenstoelen zijn enorm gunstig voor een tuin. Schimmels ontbinden organische stoffen in de tuin tot bruikbaar voedsel voor planten, ze breken complexe organische verbindingen af zoals die in dode bladeren en houtsnippers, en mulchen tot stoffen die planten kunnen gebruiken. Champignons zijn zeer gunstig voor een tuin.

De schimmels helpen bij het afbreken van complex organisch materiaal in de tuin, zoals dode bladeren, houtsnippers en mulch tot plantaardige voedingsstoffen. De cadeautjes van bacteriën en schimmels zijn een teken dat de bodem gezond is. Waarschijnlijk zie je in de toekomst meer paddenstoelen opduiken. De schimmel die de paddenstoelen produceert, bederft de organische stof die je aan het bed hebt toegevoegd (een goede zaak) en zal de groenten geen pijn doen.

De reden waarom paddenstoelen alleen gedijen in een gezonde tuin, is dat ze afhankelijk zijn van een voedingsbron om te groeien. In tegenstelling tot een gewone plant, vertrouwen paddenstoelen op hun sporen om zich aan een voedingsbron te hechten in plaats van een zaadje in de grond te planten en te wachten op het kiemproces. Een gezonde tuin levert voldoende voedingsstoffen voor een sport- om leven te vinden. Sommige paddenstoelen geven de voorkeur aan koele, vochtige omstandigheden en andere houden van warme, stilstaande vochtige omstandigheden.

De beste manier om de groei van paddenstoelen onder controle te houden in uw balkontuin, is door te kijken hoe u water geeft. De grootste fout die een tuinman in balkoncontainers kan maken, is te veel water geven. Lelijke paddenstoelen zijn slechts één probleem in een lange lijst van andere nadelige effecten van te veel water geven containerplanten. Omdat paddenstoelen water nodig hebben om te groeien en niet uit te drogen, kunnen ze alleen overleven in vochtige en vochtige omstandigheden.

Te veel water daarentegen kan een paddenstoel doden, omdat hij ook zuurstof nodig heeft. Sommige paddenstoelen die in uw gazon verschijnen, zijn giftig. Als uw huishouden nieuwsgierige kinderen of huisdieren omvat, is het een goed idee om ze kwijt te raken zodra ze in uw tuin verschijnen. Groepen als deze helpen gemeenschappen ook vaak bij het identificeren van paddenstoelen die in huistuinen worden aangetroffen, en ze kunnen hulp bieden als u vermoedt dat paddestoelvergiftiging heeft plaatsgevonden.

Champignons produceren sporen in plaats van zaden, en de oorsprong van de paddestoelsporen is het kieuwgebied onder de dop van de paddenstoel. Hoewel dit in veel gevallen kan werken, bestaat het risico dat er sporen dichter bij de wortels zijn en dat paddenstoelen weer kunnen spawnen. Paddestoelen in gazons en tuinen lokken verschillende reacties uit, variërend van walging over lelijke schimmels die door schorsmulch ontkiemen tot betoverd genot bij een feeënring die de tuin siert. Paddestoelen zijn opportunistisch en wanneer hun sporen op wat mooie, vochtige organische stof terechtkomen, nemen ze vast.

Het doden van de gunstige microbiële activiteit in de bodem, om te voorkomen dat paddenstoelen in uw gazon groeien, zal veel nadelige effecten hebben. Om paddenstoelen die in een gazon groeien te verminderen, moet mogelijk meer bladmateriaal (denk aan gemaaid gras en groentebladeren versus boombladeren) in de grond worden gebracht. Dit verkleint de kans dat de paddenstoel meer sporen in de grond afgeeft, wat alleen maar een uitdagender probleem zal opleveren. Wanneer mensen die nieuw zijn in tuinieren een paar paddenstoelen in de tuin beginnen te zien verschijnen, kan dat behoorlijk schokkend zijn.

Kopersulfaat is aangetoond dat in onderzoeken 99% van de paddestoelgroei doodt wanneer het wordt aangebracht met een snelheid van 2-3 pond per 1.000 vierkante voet. Giftige paddenstoelen hebben vaak een onaangename, scherpe geur, terwijl goedaardige paddenstoelen verfrissend paddestoelachtig ruiken. Om duidelijk te zijn, er zijn momenten waarop het zien van de vruchtlichamen van schimmels (ook bekend als de paddenstoelen) een waarschuwingssignaal is dat er iets niet zo goeds aan de hand is. Dit betekent dat er minder water stilstaat in de tuin, wachtend tot paddenstoelen komen en broeden.

.