Zullen tuinpaddestoelen mijn hond pijn doen?

Het is bekend dat huisdieren paddenstoelen eten op werven en tijdens wandelingen. Hoewel 99% van de paddenstoelen weinig of geen toxiciteit heeft, kan de 1% die zeer giftig is levensbedreigende problemen veroorzaken bij huisdieren.

Zullen tuinpaddestoelen mijn hond pijn doen?

Het is bekend dat huisdieren paddenstoelen eten op werven en tijdens wandelingen. Hoewel 99% van de paddenstoelen weinig of geen toxiciteit heeft, kan de 1% die zeer giftig is levensbedreigende problemen veroorzaken bij huisdieren. Wees extra voorzichtig om huisdieren uit de buurt te houden van gebieden waar paddenstoelen kunnen groeien. Honden zijn nieuwsgierige wezens die snuiven en proeven van alles wat nieuw is dat in hun omgeving verschijnt.

Hondenbezitters moeten dus altijd waakzaam zijn om ervoor te zorgen dat hun huisdieren niets gevaarlijks eten. Hoewel veel soorten paddenstoelen die na een langdurige periode van regen op gazons verschijnen volkomen veilig zijn om te consumeren, zijn en kunnen veel andere soorten u en uw hond niet op het kantoor van een spoeddierenarts landen. Afhankelijk van het type paddenstoel en de grootte van uw hond, kan het niet veel kosten om ernstige schade aan te richten. Het eten van slechts één of twee paddenstoelen kan een probleem zijn.

Het korte antwoord is ja — de meeste paddenstoelen zijn veilig voor honden om te eten. Maar dat betekent niet dat ze dat moeten doen. Hoewel in de winkel gekochte paddenstoelen zoals cantharel, eekhoorntjesbrood en morielje niet giftig zijn, hebben honden geen paddenstoelen nodig in hun dieet. Het is belangrijk op te merken dat de ernst van paddestoelvergiftiging bij honden afhankelijk is van twee factoren: de paddenstoelensoort die de hond heeft gegeten en de hoeveelheid die wordt geconsumeerd.

Paddestoelen kunnen nier- en/of leverfalen, neurologische symptomen en zelfs de dood veroorzaken, afhankelijk van het type en de hoeveelheid ingenomen paddenstoel. Soms kan de inname van paddenstoelen onopgemerkt blijven en de eerste tekenen die u kunt zien zijn braken, diarree, ataxie (wiebeligheid) of trillingen. In geval van lichte maagklachten kan uw hond mogelijk thuis herstellen. Paddestoelvergiftiging kan zeer ernstig en levensbedreigend zijn.

Honden die een giftige paddenstoel hebben gegeten, moeten door een dierenarts worden gezien voor behandeling. De dierenarts zegt dat paddenstoelen giftig zijn voor honden, dus ik zou graag elke soort willen identificeren voor het geval ik een specifiekere behandeling nodig heb. Maar in de meeste gevallen zijn IV-therapie en dieet voldoende om de lever of nier van een hond met paddestoelvergiftiging te beheersen. En dierenartsen en paddestoelexperts zijn van mening dat paddestoeltoxiciteit vaak niet wordt gemeld en een veelvoorkomende oorzaak is van dodelijke slachtoffers bij honden.

Dus als je je afvraagt, „is het oké voor honden om paddenstoelen te eten? we zullen hieronder ingaan op de soorten paddenstoelen die veilig en giftig zijn. Champignonsoepen zitten meestal vol met room of zuivel die maagproblemen kunnen veroorzaken bij honden, vooral bij honden met lactose-intolerantie. Als je een paddenstoel hebt ingenomen en bijwerkingen ervaart, neem dan onmiddellijk contact op met de afdeling spoedeisende hulp of gifbestrijding voor hulp. Behandelingsmethode is ook afhankelijk van de onderliggende oorzaak van toxiciteit, evenals hoe lang geleden de hond werd blootgesteld aan de paddenstoelen en de ernst van de symptomen.

Het is dus belangrijk om te weten dat bepaalde soorten wilde paddenstoelen verwoestend kunnen zijn voor de gezondheid van uw hond als ze worden ingenomen. Probeer in geval van twijfel te voorkomen dat uw huisdier gazonpaddestoelen eet die u ziet door ze zelf te verwijderen, te voorkomen dat uw huisdier op gebieden komt waarvan u weet dat paddenstoelen zullen groeien, of uw hond een commando te leren zodat ze weten dat ze ze niet moeten eten. Het aanbrengen van zuiveringszout op uw gazon kan ook helpen voorkomen dat verdere paddestoelgroei optreedt, omdat het uw grond helpt uitdrogen. De beste manier om het verschil tussen honingpaddestoelen en Galerina-paddenstoelen te zien, is door een sporenprint te maken.

Medische en voedingsdeskundigen zijn van mening dat paddenstoelen net zo gunstig kunnen zijn voor honden als voor mensen. De meeste foto's die je me stuurde waren dezelfde giftige paddenstoel (Amanita spp) maar in verschillende groeistadia. De beste manier om te voorkomen dat giftige paddenstoelen op uw gazon groeien, is om te voorkomen dat ze steeds groeien. De meeste dierenartsen zullen elke paddenstoel in de achtertuin als giftig beschouwen, tenzij deze gemakkelijk als een veilige kan worden geïdentificeerd.