Welke tuinpaddestoelen zijn giftig voor honden?

Het is bekend dat huisdieren paddenstoelen eten op werven en tijdens wandelingen. Hoewel 99% van de paddenstoelen weinig of geen toxiciteit heeft, kan de 1% die zeer giftig is levensbedreigende problemen veroorzaken bij huisdieren.

Welke tuinpaddestoelen zijn giftig voor honden?

Het is bekend dat huisdieren paddenstoelen eten op werven en tijdens wandelingen. Hoewel 99% van de paddenstoelen weinig of geen toxiciteit heeft, kan de 1% die zeer giftig is levensbedreigende problemen veroorzaken bij huisdieren. Wees extra voorzichtig om huisdieren uit de buurt te houden van gebieden waar paddenstoelen kunnen groeien. De volgende groep paddenstoelen zijn hallucinogene paddenstoelen of „recreatieve paddenstoelen”.

Met deze inname van paddenstoelen kan de hond erg zwak worden, vocaliseren en schreeuwen, lopen alsof hij dronken is en agressief kan worden. Deze jongens hebben ziekenhuisopname nodig en in de meeste gevallen doen ze het goed met de juiste zorg. Als je op pad bent met je hond of er zijn paddenstoelen in je tuin, en je vermoedt dat je hond er een eet, neem dan aan dat ze giftig zijn. Soms is braken en diarree het ergste dat zal gebeuren als uw hond een giftige paddenstoel inneemt, en zolang u de symptomen vroeg genoeg opmerkt, herstelt uw hond binnen tweeënzeventig uur.

Het is verstandig om contact op te nemen met uw dierenarts voordat u paddenstoelen aanbiedt aan uw hond, zodat de juiste hoeveelheid wordt gegeven. Rijk aan antioxidanten, B-vitamines, kalium, riboflavine, niacine en pantotheenzuur, behouden paddenstoelen de gezondheid van het hart, rode bloedcellen, ondersteunen de spijsvertering en bevorderen een gezonde huid voor uw hond. Let daarom alleen al goed op uw hond wanneer er paddenstoelen op het gazon aanwezig zijn om ervoor te zorgen dat de hond ze niet binnenkrijgt. Sommige paddenstoelen zien eruit als de paraplusoort met boswezens die zich eronder verstoppen, afgebeeld in kinderboeken.

Help na het incident paddestoelvergiftigingen te documenteren door een online rapport of mail-in rapport in te dienen bij het NAMA Poison Case Registry. Hier zijn 2 afbeeldingen van verschillende soorten paddenstoelen zodat je enkele van de subtiele verschillen tussen de verschillende soorten kunt zien. Merk op waar de paddenstoelen zijn verzameld voor het geval de paddenstoelen mogelijk besmet zijn door opname van pesticiden of zware metalen uit gazons, bermen of industriegebieden. Afhankelijk van het type paddenstoel, hoeveel en de tijdsduur sinds uw hond het heeft gegeten, zullen de tekenen van toxiciteit variëren.

Giftige paddenstoelen vallen de lever van een hond aan, daarom vertonen honden soms een gele verkleuring van de huid of het wit van de ogen na het eten van een (of meerdere). In de winkel gekochte, biologisch geteelde paddenstoelen zijn veilig en gezond om uw hond als traktatie of bovenop hun gewone hondenvoer aan te bieden. Er zijn veel verschillende soorten paddenstoelen met verschillende kenmerken, waardoor de identificatie van individuele soorten behoorlijk ingewikkeld is. Als een van deze symptomen aanwezig is, verwijder dan alle paddenstoelen uit het bereik van uw hond en bied ze niet meer aan totdat een dierenarts is geraadpleegd.

Afhankelijk van het type paddenstoel en de grootte van uw hond, kan het eten van slechts twee paddenstoelen leiden tot ernstige ziekte of de dood. We kunnen zien dat sommige paddenstoelen gastro-intestinale klachten veroorzaken, deze zijn over het algemeen niet dodelijk, maar ze kunnen zeker braken en diarree veroorzaken.