Welke tuinpaddestoelen zijn giftig voor honden?

Paddestoelen in de achtertuin die giftig zijn voor honden - Amanita phalloides (Death Cap Mushroom) - Amanita ocreata (Angel of Death) - Lepiota (Valse Parasol) - Galerina (LBM of Little Brown Mushrooms) Het korte antwoord is ja - de meeste paddenstoelen zijn veilig voor honden om te eten. Maar dat betekent niet dat ze dat moeten doen.

Welke tuinpaddestoelen zijn giftig voor honden?

Paddestoelen in de achtertuin die giftig zijn voor honden - Amanita phalloides (Death Cap Mushroom) - Amanita ocreata (Angel of Death) - Lepiota (Valse Parasol) - Galerina (LBM of Little Brown Mushrooms) Het korte antwoord is ja - de meeste paddenstoelen zijn veilig voor honden om te eten. Maar dat betekent niet dat ze dat moeten doen. Hoewel in de winkel gekochte paddenstoelen zoals cantharel, eekhoorntjesbrood en morielje niet giftig zijn, hebben honden geen paddenstoelen nodig in hun dieet. Het is bekend dat huisdieren paddenstoelen eten op werven en tijdens wandelingen.

Hoewel 99% van de paddenstoelen weinig of geen toxiciteit heeft, kan de 1% die zeer giftig is levensbedreigende problemen veroorzaken bij huisdieren. Wees extra voorzichtig om huisdieren uit de buurt te houden van gebieden waar paddenstoelen kunnen groeien. Honden en katten zijn natuurlijke aaseters, maar veel paddenstoelen zijn giftig en kunnen ernstige of zelfs levensbedreigende ziekten veroorzaken. Hier zijn een paar dingen die u moet weten over paddestoeltoxiciteit.

Honden zijn nieuwsgierige wezens die snuiven en proeven van alles wat nieuw is dat in hun omgeving verschijnt. Hondenbezitters moeten dus altijd waakzaam zijn om ervoor te zorgen dat hun huisdieren niets gevaarlijks eten. Hoewel veel soorten paddenstoelen die na een langdurige periode van regen op gazons verschijnen volkomen veilig zijn om te consumeren, zijn en kunnen veel andere soorten u en uw hond niet op het kantoor van een spoeddierenarts landen. Ja, sommige paddenstoelen kunnen giftig zijn voor honden, net zoals velen ook voor ons mensen zijn.

Giftige paddenstoelen die in het wild groeien, kunnen buitengewoon moeilijk te identificeren zijn en ze kunnen erg gevaarlijk zijn voor honden. Er is ook een identificatie van State by State Mushroom in elke staat, als je de paddenstoel zelf moet identificeren. Help na het incident paddestoelvergiftigingen te documenteren door een online rapport of mail-in rapport in te dienen bij het NAMA Poison Case Registry. Hoewel sommige giftige paddenstoelen er duidelijk giftig uitzien, lijken andere onschadelijk en kunnen ze worden aangezien voor de paddenstoelen die je in de supermarkt koopt.

Soms is braken en diarree het ergste dat zal gebeuren als uw hond een giftige paddenstoel inneemt, en zolang u de symptomen vroeg genoeg opmerkt, herstelt uw hond binnen tweeënzeventig uur. Hoewel de symptomen kunnen variëren afhankelijk van welke paddenstoel uw huisdier daadwerkelijk heeft gegeten, hoeveel en de grootte van de hond, moet u altijd snel reageren. Death Cap (Amanita phalloides) — verantwoordelijk voor de meest dodelijke paddestoelvergiftigingen bij zowel mensen als huisdieren. Maar al die zorg en aandacht kunnen hen niet beschermen tegen een snel ontkiemende indringer - giftige paddenstoelen.

In de winkel gekochte, biologisch geteelde paddenstoelen zijn veilig en gezond om uw hond als traktatie of bovenop hun gewone hondenvoer aan te bieden. Het minimaliseren van de opname van het toxine is van cruciaal belang, dus het identificeren van de paddenstoel in kwestie kan een tijdje achterin zitten. De gevaarlijkste paddenstoelen zijn alle schimmels in de Amanita-familie, zoals de toepasselijk genoemde Death Caps, die dodelijk zijn als ze worden ingenomen. Als er een kans is dat je harige vriend kan ontsnappen en een van de hierboven genoemde giftige paddenstoelen kan eten, moet je bereid zijn ze zo snel mogelijk op te halen.

Voordat je naar het kantoor van de dierenarts haast, verzamel je echter een monster van de paddenstoel die door je hond wordt gegeten. Als uw huisdier uw dierenarts kort na inname ziet, kan de dierenarts van uw huisdier braken opwekken om paddenstoelen uit de maag te verwijderen. Er is in dit land een toenemende trend in het zoeken naar eetbare paddenstoelen door kenners en liefhebbers van gezondheidsvoeding. Afhankelijk van het type paddenstoel en de grootte van uw hond, kan het eten van slechts twee paddenstoelen leiden tot ernstige ziekte of de dood.

Ernstigere symptomen, waaronder overmatige speekselvloed, agitatie, hallucinatie of zelfs de dood door leverfalen kunnen het gevolg zijn als er zeer giftige paddenstoelen in uw tuin groeien.