Witte paddenstoelen in de achtertuin?

Deze helderwitte niet-giftige paddenstoelen worden Amanita thiersii genoemd en hebben geen algemene naam, maar groeien alleen in gazons en niet in bosrijke gebieden. Een paar paddenstoelen op het gazon zijn niet per se slecht, in feite zijn ze bijna altijd een goede zaak.

Witte paddenstoelen in de achtertuin?

Deze helderwitte niet-giftige paddenstoelen worden Amanita thiersii genoemd en hebben geen algemene naam, maar groeien alleen in gazons en niet in bosrijke gebieden. Een paar paddenstoelen op het gazon zijn niet per se slecht, in feite zijn ze bijna altijd een goede zaak. Sommige witte paddenstoelen in Yardare zijn voortplantingsstructuren van schimmels. Bacteriën en schimmels zijn de bouwstenen van gezonde grond.

Als je paddenstoelen hebt, kijk dan van de positieve kant. Champignons zijn een indicatie dat uw tuin veel organisch materiaal in de bodem heeft. Paddestoelen helpen dat organische materiaal af te breken en je grond productiever te maken. Als je schaduw en drainage geen echte problemen zijn, kun je altijd gewoon de aanstootgevende paddenstoelen omver slaan en wachten tot de zon naar buiten komt.

Champignons van het geslacht Coprinus komen vaak voor in achtertuinen. De meest charismatische van dit soort paddestoel is de pruik van de advocaat (ook bekend als shaggy inktdop). Deze paddenstoel groeit in een hoge cilinder. Wanneer hij klaar is om zijn sporen vrij te geven, zal de paddenstoel drastisch veranderen van wit en mollig naar inktblanco en verschrompeld in een paar uur.

Dit kan ook gebeuren als je ze kiest. Ongeveer 50 soorten schimmels kunnen sprookjesringen vormen of paddenstoelen in grasmat laten ontkiemen. Ze kunnen opduiken vanwege koele, natte avonden in het weerpatroon die ervoor zorgen dat de grond nat blijft en perfecte groeiomstandigheden voor schimmels produceren. Maar die schimmels en de paddenstoelen die vruchten verspreiden om sporen te verspreiden, duiden op veel gezonde activiteit onder de grond.

De schimmel die paddestoelkappen veroorzaakt, ligt vaak slapend in de grond onder je gras of in een bloem- of boombed. Deze schimmel lijkt wel op een ijsberg. De punt of de dop kan bovengronds zijn, maar er is nog veel meer onder de grond. Als de omstandigheden precies goed zijn, verschijnen de doppen.

Perfecte omstandigheden zijn onder meer bewolking, schaduw, verdichte grond die niet goed wegloopt en regen. Wat moet er gedaan worden met paddestoelkappen?. Tegen die tijd zijn ze goed ingeburgerd onder het oppervlak, en de paddenstoelen zijn gewoon een teken dat er een bloeiende schimmel in je achtertuin is. Het veranderen van de omstandigheden in uw achtertuin om minder gunstig te zijn voor paddenstoelen is een van de beste manieren om hun aantal in de loop van de tijd te verminderen.

Dit zijn slechts enkele van de paddenstoelen die gedijen in stedelijke omstandigheden, en als de paddenstoelen in je achtertuin niet een van de bovenstaande zijn, geen probleem. Schimmels spelen een cruciale rol in je achtertuin, breken ontbindende materie af en creëren gezonde grond, en ze gaan vaak maar kort mee. Hoewel sommige mensen het geluk hebben gigantische puffballs in hun achtertuin te hebben, zijn kleinere puffballsoorten tot 5 cm groot enkele van de meest voorkomende paddenstoelen in de achtertuin. Andere paddenstoelen, bijvoorbeeld de puffball die hard is gemalen de dodengel, lijken normale witte knoppaddestoelen te zijn, maar zijn in feite giftig.

De patronen kunnen worden gevolgd door halve cirkels witte paddenstoelen of gezwollen ballen; de cirkels worden vaak „sprookjesringen” genoemd. Wanneer paddenstoelen in vochtige omstandigheden in je achtertuin opduiken, is dit een indicatie dat je gezonde grond hebt met veel houtachtig organisch materiaal. Meestal blijven de schimmels in je achtertuin ondergronds verborgen terwijl ze zich voeden met het organische materiaal in de bodem. Sommige van je achtertuinpaddenstoelen zijn misschien eetbaar, maar eet nooit een paddenstoel tenzij je hem positief kunt identificeren en er 100 procent zeker van bent dat het veilig is.

De volgende keer dat je paddenstoelen ziet vruchtlichamen in je achtertuin, zie het dan als een essentieel onderdeel van de levenscyclus. Als je kleine kinderen of huisdieren hebt, kun je het beste onbekende paddenstoelen verwijderen die in je achtertuin verschijnen. Hoewel je er waarschijnlijk geen in je tuin zult vinden, zijn kleine puffballs tot twee centimeter breed enkele van de meest voorkomende paddenstoelen in de achtertuin. Als je paddenstoelen in je achtertuin laat groeien, betekent dit dat de omstandigheden goed zijn voor de ondergrondse schimmel om zich voort te planten.