Zijn tuinpaddestoelen schadelijk?

Ondanks alle horrorverhalen die je misschien hebt gehoord, zijn de meeste gazonpaddestoelen volkomen onschadelijk. Dat betekent niet dat jij of je kinderen ze zouden moeten eten, maar als je huisdier er per ongeluk een eet, zou het goed moeten komen.

Zijn tuinpaddestoelen schadelijk?

Ondanks alle horrorverhalen die je misschien hebt gehoord, zijn de meeste gazonpaddestoelen volkomen onschadelijk. Dat betekent niet dat jij of je kinderen ze zouden moeten eten, maar als je huisdier er per ongeluk een eet, zou het goed moeten komen. Er zijn duizenden wilde paddenstoelensoorten in Noord-Amerika, en 250 daarvan staan bekend als giftig, maar laat je niet voor de gek houden door hun kleine aantallen. Giftige wilde paddenstoelen kunnen op elk gazon groeien en sommige lijken op gewone eetbare paddenstoelen.

Het beste wat je kunt doen, is ze verwijderen wanneer ze opduiken en je kind leren ze gewoon te vermijden. Het is verstandig om aan te nemen dat elk type paddenstoel dat in je tuin groeit gevaarlijk is, en het is essentieel om je kind te leren nooit paddenstoelen aan te raken of te eten die hij ontdekt tijdens het buiten spelen. Ongeveer 100 soorten paddenstoelen kunnen een negatieve reactie veroorzaken als ze worden ingenomen, maar het is een uitdaging om te weten of een paddenstoel veilig of giftig is. Daarom kunt u het beste alle paddenstoelen verwijderen die u of uw kind in de achtertuin ontdekt, vooral als uw kind nieuwsgierig is of de neiging heeft dingen in zijn mond te stoppen.

Tenzij je een expert bent, is het bepalen van het verschil tussen eetbare en giftige paddenstoelen een riskant spel met weinig beloning. Gazonpaddestoelen kunnen net zo giftig zijn als alle andere paddenstoelen, dus het is de veiligste optie om ze te vermijden. Als u of uw huisdier per ongeluk een giftige paddenstoel binnenkrijgt, zoek dan onmiddellijk medische hulp. En omdat sommige delen van het land een warm en drassig einde van de zomer hadden, kan er een paddestoelboom aan de horizon zijn, waaronder een grote bloei van giftige variëteiten, zegt kritische zorgarts Aanchal Kapoor, MD.

Sommige soorten paddenstoelen geven een visachtige geur af die vooral aantrekkelijk is voor huisdieren, maar inname is giftig, zo niet dodelijk. Als uw kind een giftige paddenstoel heeft gegeten, zal de arts waarschijnlijk een paddenstoelenexpert raadplegen om de beste behandeling te bedenken. En als je een app-persoon bent, zijn er verschillende uitstekende apps voor het identificeren van paddenstoelen die je kunnen helpen bij het identificeren van paddenstoelen in de achtertuin. Slechts ongeveer 3% van de bekende paddenstoelensoorten is giftig en de symptomen van vergiftiging kunnen variëren van gastro-intestinaal ongemak tot leverfalen en overlijden, afhankelijk van het type ingenomen toxine.

De tweede methode is om zuiveringszout rechtstreeks op paddenstoelen en omliggende grond te strooien en in water te geven. Als je een paddenstoel hebt ingenomen en bijwerkingen ervaart, neem dan onmiddellijk contact op met de afdeling spoedeisende hulp of gifbestrijding voor hulp. Sommige paddenstoelen in je achtertuin zijn misschien eetbaar, maar eet in de regel nooit een paddenstoel tenzij je hem positief kunt identificeren als eetbaar en veilig. Hoewel 99 procent van de paddenstoelen niet giftig is, is het moeilijk voor mensen om onderscheid te maken tussen de weinigen die dat wel zijn en de vele die dat niet zijn.

Afhankelijk van het type paddenstoel en de grootte van uw hond, kan het eten van slechts twee paddenstoelen leiden tot ernstige ziekte of overlijden. De nadelige effecten van het eten van wilde paddenstoelen voor mensen variëren sterk, afhankelijk van de verscheidenheid aan schimmels, het gewicht van de mens en de geconsumeerde hoeveelheid. Als uw huidige gazonverzorgingsleverancier een paddenstoelprobleem niet aanpakt, overweeg dan een service als Mowbot. Het wordt vaak aangetroffen in openbare groene ruimtes en lijkt helaas op veel soorten eetbare paddenstoelen.

Een andere is om regelmatig over je tuin te lopen, vooral tijdens het regenseizoen, en paddenstoelen te plukken die je tegenkomt.