Hoe voorkom je paddenstoelen in je tuin?

Om te voorkomen dat er meer paddenstoelen groeien, hark je gemaaid gras weg, gooi je tuinafval op de juiste manier weg, pak je huisdierafval op, verwijder je oude stronken en wortels volledig en laat je geen stapels compost rondslingeren zonder opslagruimte. Bemest uw tuin met een meststof op basis van stikstof om te voorkomen dat er meer paddenstoelen ontstaan.

Hoe voorkom je paddenstoelen in je tuin?

Om te voorkomen dat er meer paddenstoelen groeien, hark je gemaaid gras weg, gooi je tuinafval op de juiste manier weg, pak je huisdierafval op, verwijder je oude stronken en wortels volledig en laat je geen stapels compost rondslingeren zonder opslagruimte. Bemest uw tuin met een meststof op basis van stikstof om te voorkomen dat er meer paddenstoelen ontstaan. Paddestoelen voeden zich met rottend materiaal in je grond. Het toevoegen van stikstof aan de werf verhoogt de snelheid waarmee de organische stof vervalt.

Hoe sneller het vervalt, hoe sneller de levenscyclus van de paddenstoelen zal eindigen. Trek of graaf er zoveel mogelijk van de grond (pluk niet alleen de paddestoelkop eraf). De beste manier om paddestoelgroei te voorkomen, is door gras te veel water te geven. Een andere stap die u kunt nemen, is vroeg op de dag water geven, zodat het gazon de hele avond niet vochtig blijft zitten.

Als paddenstoelen alomtegenwoordig zijn, overweeg dan om ze met de hand te verwijderen. Vermijd het gebruik van fungiciden indien mogelijk. Omdat veel schimmels en schimmels het beste groeien in vochtige omstandigheden, overweeg dan om de frequentie te verlagen als u uw gazon irrigeert. De meeste gezonde, diepgewortelde gazons hebben hooguit maar één goede week of twee nodig; vaker water geven veroorzaakt eigenlijk verschillende problemen, waaronder een betere schimmelgroei.

De beste manier om ze te verwijderen is door de paddenstoel in zijn geheel op te graven met een tuinschop. Dit komt omdat stikstof het rottingsproces van de organische stof in je bodem versnelt, waar paddenstoelen zich mee voeden, en er vanaf komt. Het uitgebreide wortelsysteem van gazonpaddestoelen helpt de grond water vast te houden en gazonpaddestoelen helpen ook om organische materialen af te breken, die helpen voedingsstoffen aan het gazon toe te voegen. De beste manier om te voorkomen dat paddenstoelen in uw gras groeien, is door uw gazon zo ongewenst mogelijk te maken voor schimmelgroei.

Naast het leveren van belangrijke voedingsstoffen, is deze functie essentieel om te voorkomen dat organisch materiaal zich opstapelt. Paddestoelen zien er niet alleen lelijk uit over uw ongerepte groene gazon, maar ze kunnen ook een risico vormen voor kinderen en huisdieren, of vliegen aantrekkende geuren afgeven die een secundair probleem veroorzaken. Helaas kunnen de schimmelhyfen soms zo dik worden dat lucht en water niet naar de graswortels komen, waardoor het weelderige groen bruin wordt. Je kunt paddenstoelen individueel met de hand trekken, ze allemaal met een mes snijden of gewoon met de grasmaaier over het hele gebied maaien.

Je kunt ook proberen de paddenstoelen te trekken en ze weg te gooien als je ze ziet, zodat ze geen sporen verspreiden en zich verspreiden in het gebied. Een ondergrondse schimmel (met een veel grotere massa dan de paddenstoelen hebben) is de ware boosdoener van je paddenstoelenprobleem. Blijf lezen als je wilt weten waarom paddenstoelen in je tuin groeien en hoe je paddenstoelen in je gazon kunt verwijderen. Het harken van uw maaisel, het losmaken van uw gazon of het vervangen van oude mulch helpt het rottende organische materiaal te verminderen dat paddenstoelen in het gazon stimuleert.

Als de schimmels zich voeden met organisch materiaal dat in de grond is ondergedompeld, zoals dode boomwortels, oude mulch of hout dat tijdens de woningbouw is weggegooid, moet je dat ook uitgraven om het constante verschijnen van paddenstoelen te stoppen. Dit is misschien geen permanente oplossing, dus u moet aanvullende maatregelen nemen om te voorkomen dat de paddenstoelen terugkeren. Dit is de nucleaire optie, en je zult moeten overwegen of het opgraven van een groot deel van je gazon een verbetering is ten opzichte van een paar paddenstoelen. In droge tijden of stressvolle seizoenen kunnen sporen sluimeren en wachten tot de omstandigheden goed zijn om nieuwe paddenstoelen en kolonies te gaan kweken.