Zijn gewone gazonpaddestoelen giftig?

Raak niet in paniek over gif Ondanks horrorverhalen die je misschien hebt gehoord, zijn de meeste gazonpaddenstoelen volkomen onschadelijk. Dat betekent niet dat jij of je kinderen ze zouden moeten eten, maar als je huisdier er per ongeluk een eet, zou het goed moeten komen.

Zijn gewone gazonpaddestoelen giftig?

Raak niet in paniek over gif Ondanks horrorverhalen die je misschien hebt gehoord, zijn de meeste gazonpaddenstoelen volkomen onschadelijk. Dat betekent niet dat jij of je kinderen ze zouden moeten eten, maar als je huisdier er per ongeluk een eet, zou het goed moeten komen. Er zijn duizenden wilde paddenstoelensoorten in Noord-Amerika, en 250 daarvan staan bekend als giftig, maar laat je niet voor de gek houden door hun kleine aantallen. Giftige wilde paddenstoelen kunnen op elk gazon groeien, en sommige lijken op gewone eetbare paddenstoelen.

Het beste wat je kunt doen, is ze verwijderen wanneer ze opduiken en je kind leren ze gewoon te vermijden. Verschillende soorten eetbare gazonpaddestoelen hebben giftige look-alikes. Morieljes en valse morieljes, cantharellen en jack o'lantern paddenstoelen, honingpaddenstoelen en Galerina-paddenstoelen zijn allemaal voorbeelden van deze dodelijke combinaties. Het is verstandig om aan te nemen dat elk type paddenstoel dat in je tuin groeit gevaarlijk is, en het is essentieel om je kind te leren nooit paddenstoelen aan te raken of te eten die hij ontdekt tijdens het buiten spelen.

Ongeveer 100 soorten paddenstoelen kunnen een negatieve reactie veroorzaken als ze worden ingenomen, maar het is een uitdaging om te weten of een paddenstoel veilig of giftig is. Daarom kunt u het beste alle paddenstoelen verwijderen die u of uw kind in de achtertuin ontdekt, vooral als uw kind nieuwsgierig is of de neiging heeft dingen in zijn mond te stoppen. Deze giftige, helderwitte paddenstoelen verschijnen vaak in de buurt van eikenbomen. Ze kunnen tussen de vier en 10 centimeter lang worden, met een spreiding van tussen de één en vijf en een halve centimeter.

Deze paddenstoelen worden ook wel death angel mushrooms genoemd vanwege hoe giftig ze zijn. Als deze op uw gazon verschijnen, moet u ze verwijderen en weggooien als u kinderen of huisdieren heeft die buiten spelen. U kunt voorkomen dat ze opnieuw verschijnen door uw gazon te bemesten en te beluchten. Deze paddenstoelen komen veel voor in het oostelijke deel van de Verenigde Staten en komen ook voor in Europa, Mexico en Midden-Amerika.

Als je paddenstoelen in je tuin opmerkt, verwijder ze dan onmiddellijk om de kans te verkleinen dat je kind nieuwsgierig zal zijn en ze te proeven. Net als bij huisdieren, blijf uit de buurt als je onzeker bent, maak gazons en paden van paddenstoelen vrij als je ze ziet groeien, en laat kinderen en jongeren op de hoogte van de mogelijke gevaren van het eten van paddenstoelen. Maar de meest voorkomende achtertuinpaddestoelen zijn onschadelijk en spelen een belangrijke rol in het ecosysteem van uw achtertuin. Fungiciden werken vaak niet goed op paddenstoelen omdat ze niet diep genoeg in de grond dringen om het mycelium te bereiken en de schimmel te doden.

Merk op dat je niet zomaar een paddenstoel kunt eten die in een sprookjesring voorkomt, je moet de soort positief identificeren als Marasmius oreades als je ze wilt eten. Paddestoelen die giftig zijn voor mensen zullen ook giftig zijn voor honden, maar de meest voorkomende eetbare paddenstoelen zullen niet schadelijk zijn. Als je veel paddenstoelen hebt, kan het helpen om meer bladmateriaal zoals maaisel en groentebladeren aan je grond toe te voegen. Een andere leuke manier om reishi-paddenstoelen te kweken, is door ze buiten in de grond te laten groeien met behulp van een volledig gekoloniseerd vruchtblok.

Beter nog, zoek een vriend met enige ervaring op zoek naar paddenstoelen om je te helpen identificeren wat er in je tuin groeit. De paddenstoelen van de maaier zijn oneetbaar maar niet erg giftig, wat gelukkig is omdat ze een van de paddenstoelen zijn die kinderen vaak eten. Een paddenstoelenmonster kan de arts helpen bij het identificeren van het gif waarop uw kind reageert, zodat passende interventie kan plaatsvinden. Welke je gebruikt hangt af van je klimaat, paddestoeltype en hoe snel je je eerste paddenstoelenoogst wilt hebben.

Als je een gebied hebt waar vroeger een boom stond, zelfs zonder stronk, kunnen de dode wortels nog steeds de groei van paddenstoelen stimuleren. De nadelige effecten van het eten van wilde paddenstoelen voor mensen variëren sterk, afhankelijk van de verscheidenheid aan schimmels, het gewicht van de mens en de geconsumeerde hoeveelheid. Dus als je wilt weten of je de puffballpaddestoelen kunt eten die je op je gazon ziet, moet je eerst de soort identificeren. Als uw kind een giftige paddenstoel heeft gegeten, zal de arts waarschijnlijk een paddenstoelenexpert raadplegen om de beste behandeling te bedenken.

.